Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksperiment ekipe Provjerenog

Može li osobnost pobijediti izgled?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje u Irskoj pokazalo je da smo površni - fizičku privlačnost procijenimo u samo nekoliko milisekundi. Može li osobnost pobijediti izgled? To smo se i mi zapitali i odlučili provjeriti.

Napravili smo eksperiment. Na jednoj strani smo imali 3 dečka, na drugoj 3 cure. Nisu se prije vidjeli ni upoznali. Svezali smo im oči. U 20 minuta morali su se što bolje upoznati, samo razgovorom. Bilo je tisuću zato na tisuću zašto. 'Šta prvo primijetiš kad ugledaš frajera?', bilo je Borisovo pitanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bijeg iz pakla Jedan za one slomljenih srca: U videu rekli sve što nesretno zaljubljena osoba treba čuti Slika nije dostupna Grubo nasamaren Vidovnjakinja zaljubljenog jadnička natjerala da kupi vremensku mašinu

'Uvijek primijetim prvo osmijeh, ako mi je lice kao da ga znam otprije, privuče me', odgovorila je Sanja.

'Volim jake dečke',  rekla je Ana.

'Koliko jake? 100 kila ili manje', zanimalo je Borisa.

'Čuj, ne špeka', kroz smijeh je odgovorila Ana.

Nakon upoznavanja s povezom na očima, odabirali su osobu koja im najviše odgovara po osobnosti. Nakon što su povezi pali, napravili su isto - samo s fizičkim izgledom.

>> Lokoti ljubavi od sada i u Zagrebu!

'Prvi taj kontakt je izgled, a što se sve u tom izgledu nalazi, to je druga priča. Možda se smijete kao što se smijao moj otac, možda imate profil kao George Clooney. Ovisi tko je u mom svijetu faca', rekla je psihologinja Andrea Vranić.

Mi smo išli obratno. Tko je faca po osobnosti, a onda po izgledu. I naši su ispitanici pokazali da je fizički izgled bitan. Ne mora biti i presudan. No, većina bi kavu popila sa zgodnom osobom.

'Koliko smo zreliji, koliko imamo više iskustva, sportski bi se reklo, što imamo više utakmica u nogama, to i ljubiti znamo bolje', istaknula je psihologinja.

Na kraju krajeva, ljubi se srcem, ne očima. Barem na duže staze.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene