Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukidanje komplicirane birokracije

Može li nova Vlada riješiti probleme s liste prioriteta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaka Vlada je problem stavila na popis prioriteta, a ni jedna ga za sada nije uspjela riješiti. Pa onda je li ukidanje komplicirane birokracije i skraćivanje postupaka dobivanja građevinskih dozvola pretežak zadatak za vladajuće?

'Nije to uopće teško riješiti treba imati volje i naći prave ljude za to. Ali očito nije bila politička volja da se to realizira, odnosno, tu su sukobi vrlo veliki od lokalnih pa na dalje. Od zaštite pojedinih interesa', tvrdi prof. dr. Dražen Kalogjera.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Slika nije dostupna Čekaju se konkretni dogovori Čačić: Naše ambicije su 8 milijardi kuna, a realnost je nešto drugo

Dok čekamo da država konačno olakša ulaganja privatnicima drugi čovjek Vlade najavljuje da će se pozitivni efekti državnih investicija ove godine ipak osjetiti.

'Ljeto i jesen će pokazati ali se Hrvatska u tom segmentu kreće, prvi lakmus, prvi toplomjer, prvo mjerenje naših napora i rezultata tih napora će se vidjeti u prvom kvartalu', poručio je Radimir Čačić.

Višak od 15 tisuća ljudi

No u javnim tvrtkama osim projekata uskoro počinje i kadrovsko rezanje viška od 15 tisuća ljudi koje je najavio ministar financija.

>> Linić: Investicije očekujemo u HEP-u, Ini, željeznici i vodoopskrbi

'Počevši od Željeznica, počevši od HEP-a, Vodoprivrede, Društa za upravljanja cestama. Tamo imamo više zaposlenih jer je prošloj stranci to služilo za spremanje ljudi',kaže ministar financija Slavko Linić.

Smanjivanje državnog aparata i investicije su odličan smjer, potvrđuju stručnjaci. Samo njime napokon treba krenuti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene