Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Možda će i SDP sastaviti vladu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović izjavila kako je pobjednik ovogodišnjih izbora onaj tko osigura većinu u Saboru, dodavši kako u ovom trenutku Sanader nema većinu te da će možda i SDP, koji isto vodi pregovore s potencijalnim partnerima, sastaviti vladu.

'To je naša obveza jer smo do sada postigli najbolji izborni rezultat, a SDP s HNS-om i IDS-om ima isti broj mjesta u parlamentu kao i HDZ s dijasporom', navela je.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Slika nije dostupna Srbija dobija vlast Mandatar Dačić: Brzo ću sastaviti Vladu!

Na novinarsku primjedbu da je HDZ izborni pobjednik i bez dijaspore, Antunović je odgovorila kako SDP ne poriče mandate svom političkom konkurentu, ali i da će se boriti do kraja.

Ustvrdila je kako će se sve ove dvojbe riješiti na konstituirajućoj
sjednici Sabora te dodala kako građani mogu mirno spavati ukoliko vladu sastavi SDP, a u protivnom Hrvatsku i njezine građane čekaju brojni problemi što se vidi odmah nakon izbora po poskupljenjima, jer je, kako je kazala, Sanaderova vlada 'držala' vodu do izbora.

Željka Antunović koja je bila nositeljica SDP-ove liste za 10.
izbornu jedinicu zadovoljna je rezultatima, osobito za dio
Splitsko-dalmatinske županije gdje je SDP dobio 30 posto glasova.

Dalmacija nije isključivo desna, ocijenila je izrazivši istodobno nezadovoljstvo rezultatima SDP-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje SDP treba još dosta raditi.

Predsjednik splitskoga SDP-a Marin Jurjević podsjetivši da je SDP prvi put išao na izbore sam u Splitu i u gradu pod Marjanom dobio 34,5 posto podrške građana, što je odličan rezultat za razliku od HSS-a koji je osvojio samo 6 posto glasova birača.

Jurjević je još dodao kako su Splićani neke stranke kaznili, a to je u prvom redu Lista Velog Mista koja je stala iza Tončija Tadića, a on nije prošao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene