Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči početka Sabora

Mostovci se sastali u Križevcima: ''Za otkup Ine još nije kasno, pitanje je ima li Plenković za to namjeru''

Božo Petrov (Dnevnik.hr)
Božo Petrov (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Božo Petrov (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Istaknuti članovi Mosta sastali su se u Križevcima gdje rade na daljnjim planovima za stranku. Na upit novinara osvrnuli su se na pitanje otkupa Ine.

Mostovci su se u Križevcima okupili posljednjih dana gdje razgovaraju o planovima za stranku. Ovo okupljanje istaknutih članova Mosta na sjeveru Hrvatske događa se uoči početka sjednice Sabora.

Pročitajte i ovo Raskol u Mostu - 4 analiza raskola Kako se slomio Most? "Nije kriva samo lista, problemi se vuku iz kampanje" Marin Miletić Nesuglasice presudile Nakon raskola u Mostu internetom se širi Miletićeva objava stara nekoliko mjeseci

Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je da je Mostu: ''izuzetno bitno da hrvatsko društvo bude pravedno i da sustav bude transparentan u svim segmentima, da poduzetnici imaju dobar okvir u kojim će otvarati radna mjesta''.

''Vjerujem da ćemo sa zakonskim inicijativama koje smo predstavili zadnja dva mjeseca nastaviti raditi istim tempom i očekujemo da će to građani prepoznati.

Na pitanje o otkupu dionica Ine Petrov je kazao: ''Naš stav o Ini je isti. Problem je da sadašnja vlast ne radi ništa po tom pitanju. Kad su nam predstavili ideju za otkup Ine prihvatili smo je i aktivno predložili kako to napraviti. Na žalost priča o otkupu Ine je priča o otkupu HEP-a. Tu nije bilo jasnog, čistog motiva u cijeloj priči. Mi i dalje smatramo da je Ina i dalje izuzetno bitna, da se treba ići u otkup''.

Smatra da nije kasno da se krene u preuzimanje Ine. ''Samo se za to treba odlučiti. Pitanje je da li Andrej Plenković i drugi članovi Vlade imaju za to namjere'', rekao je Petrov.

U sljedećim mjesecima u Saboru neće tražiti smjene ministara nego, kaže, inicirati zakone, prvenstveno vezane za poduzetništvo. ''Nećemo se baviti smjenama nego onime što je važno za ljude da ostanu u Hrvatskoj. Da se omogući poduzetnicima da budu konkurentniji na tržištu, da mogu lakše izvoziti'', rekao je Petrov te dodao da će se boriti za manje birokracije budući da se poduzetnici žale, da se više bave birokracijom nego samim poduzetništvom. Također je napomenuo da Most nastavlja s poticanjem reforme pravosuđa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene