Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ovakvim tempom dočekati ćemo postfosilno doba"

Mostov Čikotić kritizirao zaključak Vlade o traženju konzultanta za otkup MOL-ovog udjela u Ini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na vijest o odluci Vlade da se krene u pronalazak novog strateškog partnera za Inu, iz Mosta su reagirali oštro i optužili Vladu za inertnost.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u četvrtak kako je donijeta odluka da ministarstva energetike i financija krenu u odabir financijskog savjetnika koji može napraviti analizu pronalaska strateškog partnera za otkup MOL-ovog udjela u Ini.

Pročitajte i ovo Josip Markotić Neslaganja Raskol u Mostu: Splitski gradski vijećnik napustio stranku, nema ga na listi za Sabor Nikola Grmoja Tko je Nikola Grmoja? Mostov bombarder iz Metkovića: Uvijek spreman na fajt, na granice bi slao vojsku

Iz oporbenog Mosta brzo su reagirali na tu vijest, a Mostov Ante Čikotić je u objavi na svojem Facebook profilu negativno ocijenio dosadašnji rad Vlade premijera Andreja Plenkovića po tom pitanju.

Evo što je napisao:

"[Ovakvim tempom REOTKUPA INA-e dočekati ćemo postfosilno doba]

Vlada je danas nakon 243 dana od najave predsjednika vlade g. Plenkovića donijela zaključak da se kreće u proces traženja konzultanta za eventualni?? otkup Molovog udjela u INA-i. Napominjem da je to prvi ili nulti korak da bi se proces započeo. Da li Vlada ima hrabrosti nastaviti u zacrtanom smjeru da se financijskom forenzikom utvrdi stvarna vrijednost INA-e i da se utvrde nepravilnosti iz prošlosti? U međuvremenu Mol knjigovodstveno bilda bilance da podigne vrijednost INA-i i rade sve kako se to ne bi desilo, kako bi INA i dalje ostala kompanija koja Molu služi za osiguranje tržišta i multiplikator za mađarsko, a ne hrvatsko gospodarstvo.

Most je predložio Model reotkupa koji je naš doprinos procesu. Želimo vidjeti hrvatsku vladu koja ima viziju energetskoga sektora i smjera prema energetskoj tranziciji i energetskoj sigurnosti. Dojam svih upućenih i ozbiljnih ljudi koje se bave energetikom da je ova nova vlada inertna i da nam njihova nova stabilnost nije donjela mjerljivi napredak, već nastavak kobnog statusa Q.

Nemamo luksuz da pasivno promatramo, već moramo postati aktivni sudionici svih procesa u energetici. INA. HEP. energetska strategija, novi zakoni o tržištu plina, novi zakon o toplinarstvu (razdjelnici), naknada za obnovljive izvore energije, novi zakon o istraživanju ugljikovodika, plinifikacija rafinerije u B.Brodu, Zagreb na Savi, LNG koji stoji na mjestu, sve su ozbiljne teme koje zahtijevaju ozbiljan rad i fokusiranost. Ministar Ćorić nije komunicirao nikakvu viziju i aktivnosti i očekujemo da se trgne. Želimo mu da uspije,da krene naprijed kompletni sektor, ali ovakvim tempom neće.

Svaka normalna Vlada za ovakve procese bi uključila javnost i oporbu i najbolje stručnjake jer je ovo pitanje koje nadilazi dnevnu politiku.

Nažalost glavna tema u Vladi je kako iskadrovirati fiktivni natječaj HEP-a i čiji kadar i apetite zadovoljiti. Negativna selekcija 2017.

Pustite priče i kadroviranja, krenite raditi!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene