Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bližnji joj pomažu

Žrtva pedofilske grupe: Sramim se jer sam završila u nekoj grupi pod nazivom 'drolja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 60 tisuća obožavatelja okupila je pedofilska Facebook grupa pod nazivom “Najveće drolje osnovnih i srednjih škola”.

Polugole djevojčice i djevojke iz Gruda, Mostara, Čapljine, Tuzle, Banje Luke, Sarajeva, drugih bh. gradova, ali i regije, dospjele su u središte pozornosti u Facebook grupi koja je u kratkom razdoblju privukla nevjerojatno velik broj sljedbenika.

U opisu stranice stoji kako se na njoj može pronaći pregršt slika o 'droljicama', a njezin urednik je potkovan i informacijama s obzirom da uz ime i prezime pišu i intimne stvari djevojaka. Najgora stvar je ta što je velik broj tih osoba rođen 1998., 1999. ili pak 2000. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema ozlijeđenih Nevjerojatno: Tinejdžerice snimale video za TikTok pa zapalile gotovo 200 tona slame i pobjegle Slika nije dostupna ORGANIZACIJA BOKO HARAM Oslobođeno 279 nigerijskih učenica: ''Većina nas je imala ozlijeđena stopala, rekli su da će ustrijeliti sve koji ne mogu hodati''

Iza pedofilske Facebook grupe stoji maloljetni Hrvat?!

Neke od njih su šokirane ovim saznanjem, a dosta njih uopće ne zna zašto su se našle u ovoj stravičnoj pedofilskoj grupi. Jedna djevojka iz Mostara s jednom je sasvim uobičajenom fotografijom završila u grupi i ostala u šoku kad je čula za sve.

Policija mora reagirati

'Strašno i užasno sam se osjećala kad sam čula da je u toj grupi moja fotografija. Vjerojatno im je fotografiju poslao netko tko je iz nekih razloga ljubomoran na mene. Nije mi nimalo svejedno i sramim se jer sam završila u nekoj grupi pod nazivom 'drolja' jer je to dno dna. Vidim da tamo ima užasnih fotografija, ali ima ih i sasvim normalnih. Smatram da ovo radi netko jako bolestan i da mu je potrebno liječenje.

Vrijeđati me i ponižavati, iako me vjerojatno i ne poznaje, je strašno. O sebi nikad nisam čula ništa loše i kad sam ovo vidjela, povrijedilo me je. Vjerujem da će policija i mediji utjecati da se ovo zaustavi, a ja zahvaljujem na podršci svojim bližnjima koji mi daju snagu da izdržim ovako užasne stvari', rekla je djevojka iz Mostara čiji je identitet zaštićen zbog njezine maloljetnosti.

Potrebna pomoć roditelja

Da situacija izmiče kontroli, pokazuju komentari starijih osoba koje je zainteresiralo dijete od 14 godina! I apel da se stranica nikad ne ugasi jer 'oni ne znaju što bi bez nje'.

Također, da nisu samo djevojčice meta, pokazuju i fotografije dječaka koji su, prema urednicima stranice, naklonjeni istom spolu, što se zaključuje tek na temelju fotografija, pa se i tu poziva na javni linč.

Ipak, dobra je vijest da se ovdje radi o kaznenom djelu. Ovo je u izjavi za agenciju Patria rekao Samir Rizvo, pomoćnik ministra sigurnosti BiH.

'Svakako da ovakve radnje spadaju u cyber-kriminal, jer se odvija u virtualnom prostoru', kazao je Rizvo.
Iako su se pojavile špekulacije kako administrator nije počinio kazneno djel jer je, navodno, većina fotografija nastala uz odobrenje djevojčica, Rizvo to negira objasnivši da je osoba koja je i skupljala takve fotografije učinila kazneno djelo.

'Taj netko tko je skupljao i koristio te snimke, a posebno ako su eksplicitne, čini kazneno djelo, ali je nemoguće u ovom trenutku sve ocjeniti. To će istraga utvrditi', dodao je.

U priču su se uključili i urednici stranice “Zaustavimo SVE “KJV” stranice”, koji su dosad ugasili više od 70 stranica nasilnog i uvredljivog seksualnog sadržaja, a sad je cilj ugasiti i pedofilsku stranicu 'Najveće drolje osnovnih i srednjih škola'.

Da se urednici time ne zamaraju previše, pokazuje podatak da su najavili pokretanje još sličnih grupa koje su nakon te najave doslovno počele nicati na mreži. Najveći problem je i taj što je uz urednika stranice stalo i 55.000 onih koji su se odabirom opcije 'sviđa mi se' izjasnili da podržavaju objavljivanje sadržaja za pedofile. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene