Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mostar: Razgovori o formiranju zajedničkih parkova BiH i Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode Republike Hrvatske Davorin Marković danas je u Mostaru razgovarao sa ministrom turizma i okoliša Federacije BiH Nevenkom Hercegom u budućim zajedničkim aktivnostima dvije zemlje na zaštiti prirode.

Dvojica sugovornika su se zauzela za osnivanje regionalnih parkova koji bi se prostirali na području BiH i Hrvatske, priopćilo je danas Ministarstvo turizma i okoliša Federacije BiH.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Stigao prvi putnik VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak Mostar Odluka donesena prije deset mjeseci U Mostaru započelo uklanjanje ploča s nazivima ustaških dužnosnika: Pogledajte s kim su ih zamijenili

Pri tome su spomenuti budući nacionalni park Una sa strane BiH i izvorište rijeke Une sa strane Republike Hrvatske, te planina Dinara, poplavni pašnjaci uz rijeku Savu i s hrvatske i s bosanskohercegovačke strane, kao i donji tok rijeke Neretve i Park prirode Hutovo blato (kod Čapljine).

Navedeno je kako je za financiranje ovakvih zajedničkih aktivnosti, odnosno parkova, moguća izrada zajedničkih projekata BiH i Hrvatske kojim bi se prijavljivalo na nepovratne fondove pomoći Europske komisije kao što je PHARE. 

Marković i Herceg su se složili da se prirodni resursi ne mogu odvojiti niti se umanjiti njihova vrijednost nikakvim administrativnim granicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene