Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka za premijera

Most upozorava: "Plenkovićevi gospodari iz sjene moraju znati da se igraju opasnim stvarima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Mosta su u oštrom tonu upozorili premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da krše Ustav jer su odgodili izbor novih ministara za iza lokalnih izbora.

"Most nezavisnih lista upozorava premijera Plenkovića, predsjednika Sabora Jandrokovića kao i njihovu na krajnje sumnjiv način prikupljenu saborsku većinu da u očitoj namjeri prikrivanja svojeg plana prije lokalnih izbora, krše Ustav Republike Hrvatske.

Gotovo svi vodeći ustavni i pravni stručnjaci, ali i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, složni su u tvrdnji da smijenjene ministre moraju zamijeniti novi i to u što kraćem roku, dakle ne duljem od 30 dana. Kako je drugi krug lokalnih izbora tek 4. lipnja, odgađanje glasovanja o imenovanju novih ministara nakon toga roka, značilo bi da se Hrvatska našla u duboko nezakonitoj i protuustavnoj situaciji kakva nije viđena od uspostave demokratskog poretka u našoj državi. Za tu je situaciju odgovoran upravo Andrej Plenković, zbog kojeg je došlo do pada Vlade te zbog kojeg je kriminal u Agrokoru i dalje zaštićen", poručili su danas iz Mosta u kojem su uvjereni da će nakon lokalnih izbora HDZ i HNS složiti novu parlamentarnu većinu.
 
"Vrlo dobro znamo koji motivi vode gospodina Plenkovića, svjesni smo da bi razotkrivanje činjenice da će stabilnu većinu pokušati složiti uz pomoć Hrvatske narodne stranke bilo jako loše i za rezultat HDZ-a i za rezultat HNS-a na lokalnim izborima, ali njihovo politikantsko kalkuliranje u želji za foteljama ne znači da smo spremni šutjeti o tome.

Plenkovićevi gospodari iz sjene, družina koja je bila spremna na sve kako bi očuvala kriminalni sustav, gospodina Todorića i njegove ljude u Vladi, mora znati da se igraju opasnim stvarima te da će ih povijest upamtiti kao ljude koji su radi svojih privatnih interesa kršili Ustav i zakone na način koji graniči s uspostavom diktature.

Gospodo, ukoliko ne dozvolite glasovanje o imenovanju novih ministara u zakonskom roku, naša će se država i društvo naći u izuzetno opasnoj situaciji za koju ste odgovorni isključivo vi. Nadamo se da ste toga svjesni", navodi se u priopćenju Mosta.
 

Pročitajte i ovo Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro" Marija Selak Raspudić Nastavak sukoba Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene