Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brine ih sigurnost zemlje

'Odnosi između Mosta i Ostojića nisu bili idealni, ali to nije bitno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most očekuje da Odbor sasluša ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića.

Mostova zastupnica Ines Strenja Linić zatražila je u srijedu od predsjednika Sabora Željka Reinera da do kraja dana na dnevni red uvrsti prijedlog imenovanja Ranka Ostojića predsjednikom Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, dodavši kako Most očekuje da Odbor sasluša ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića, čije je razrješenje pokrenula predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović - 1 Izborna matematika Grmoja otkrio hoće li podržati Milanovića: "Za što se čeka Most?" Nikola Grmoja Reakcija na rezultate Nikola Grmoja održao govor: "Vrijeme Mosta tek dolazi!"

"MOST traži da se Odbor što hitnije konstituira na način da se izabere predsjednik Odbora, što je pravo koje pripada najvećoj opozicijskoj stranci. Tražimo da se ta točka što hitnije uvrsti na dnevni red Sabora, po mogućnosti već danas kako bismo izabrali predsjednika tog Odbora", kazala je Strenja Linić nakon stanke koju je u Saboru zatražilo devet klubova želeći se očitovati o postupku Lozančićeva razrješenja.

U pitanju je nacionalna sigurnost zemlje

Naglasila je kako osobni odnosi između Mosta i Ostojića "nisu bili idealni", ali to nije bitno.

"U ovom trenutku je u pitanju nacionalna sigurnost zemlje i to nam mora biti apsolutni prioritet", naglasila je Strenja Linić.

Napomenula je da Lozančić još nije razriješen, a predsjednica mu stavlja na teret kršenje zakona, bez preciziranja odredbe koju je navodno prekršio.

Uvjerena je da bi Lozančića zbog toga morao saslušati Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, te je poručila da "Most ne podržava njegovu smjenu bez da se sazove nadležni odbor". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene