Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poštenje i fair-play

MOST: Nećemo dozvoliti farsu koja je od nogometa učinila biznis jedne obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most trenutno stanje u hrvatskom sportu, posebice nogometu, vidi kao "miljama udaljenim" od fer i poštenog. Zato, kažu, i podržavaju izmjenjeni Zakon o sportu.

Nogomet je u Hrvatskoj postao farsa i biznis jedne obitelji, ističu u Mostu, te dodaju da je sve to zajedno više punilo stupce crne kronike, optužnice Uskoka i rubrike skandala od stadiona. Pravila, kažu u Mostu, moraju biti jasna, a obveze klubova i saveza strogo kontrolirane.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić na konferenciji za novinare - 5 Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić dao intervju, komentirao i izbore u Hrvatskoj: "Ja mogu glasati" Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima

Priopćenje Mosta vezano za stanje u hrvatskom sportu, ali i najnoviju istragu protiv braće Mamić, prenosimo u cjelosti.

"Nakon što je prošao rok od šest mjeseci koji su klubovi i sportski savezi imali za prilagodbu izmijenjenom Zakonu o sportu, od danas se počinju primjenjivati članci za koje smatramo da su dobar put ka ispravljanju neodržive situacije u nekim hrvatskim sportovima.

Most nezavisnih lista duže se vrijeme zalaže za to da miješanje politike u sport ne smije biti u funkciji krajnje dvojbenih interesa pojedinaca i skupina. Država treba brinuti isključivo o ostvarivanju preduvjeta da sport bude transparentna djelatnost usklađena sa zakonom i lišena skandala.

Sport mora biti primjer fer i poštenog natjecanja u kojem uživaju i oni koji se njime bave i oni koji u njemu uživaju kao gledatelji. Trenutno je hrvatski sport, a posebno nogomet, miljama udaljen od toga. Hrvatski građani zaslužili su da im, kada je već nemoguće preko noći ostvariti bolji standard, barem omogućimo da uživaju u sportu po kojem je Hrvatska oduvijek bila poznata.

Most neće dozvoliti farsu koja je od nogometa učinila biznis jedne obitelji i umjesto stadiona punila Uskokove optužnice, stupce crne kronike i rubrike sa skandalima. Nogomet, kao i drugi sportovi, moraju se prije svega igrati radi navijača, a ako ih se već predstavlja kao poslovnu djelatnost, onda pravila moraju biti jasna, a obveze klubova i saveza transparentne i strogo kontrolirane.

'Nogomet je u Hrvatskoj više od sporta. Klubovi su bili dio nacionalnog identiteta u olovnim vremenima, na stadionima se govorilo ono što se drugdje nije smjelo, nogomet je bio ponos, radost i emancipacija naše države, sve ono što posljednjih godina nije. Most će ustrajati na zahtjevima za konkretnim promjenama i držati se svega što smo biračima obećali. Vratit ćemo sport onima koji žive za njega i nećemo dopustiti da ga i dalje privatiziraju osobe koje su sinonim za skandale i nezakonitosti', izjavio je Ivan Kovačić, saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista."

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić novinarima će se obratiti u utorak u 12:30 sati u prostorijama kluba, nakon 'uobičajene konferencije za novinare' njegova brata, trenera Zorana Mamića koji je, prema neslužbenim informacijama, također osumnjičen i u posljednjoj istrazi.

Podsjetimo, HDZ je bio protiv izmjena Zakona o sportu, tako da bi ovo mogao postati još jedan kamen spoticanja između njih i Mosta nezavisnih lista.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene