449540
449540
449540
449540
449540

'SDP je donio devet zakona dan prije formiranja Vlade'

  • , 08.09.2016., 15:13
  • Autor:
  • komentara

Mostovci su na konferenciji za novinare istaknuli kako ih SDP optužuje da je nemoguće provesti jamstva i donijeti Zakone u Saboru prije izglasavanja Vlade, a SDP je devet zakona donio 22. prosinca 2011., a tek je dan kasnije izglasano povjerenje Vladi Zorana Milanovića.

 
 
 
 
Nikola Grmoja i Robert Podolnjak (Foto: Nikola Cutuk/Marko Prpic/PIXSELL)
Nikola Grmoja i Robert Podolnjak (Foto: Nikola Cutuk/Marko Prpic/PIXSELL)

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Nikola Grmoja iz Mosta na konferenciji za novinare rekao je da je jedini cilj izborne kampanje da se zaustavi Most koji je, kako napominje pokazao ih se se ne može potkupiti. Podsjeća da Milan Bandić pokušava potkupiti građane Hrvatske trošenjem novca građana Zagreba u drugim gradovima.

'Most će inzistirati na provođenju reformi. Iza nas ne stoje riječi nego djela. Razni spinovi pokušavaju prikazati da jamstva Mosta nisu ostvarivi i da se ne mogu zakoni donijeti 30 dana prije sastavljanja Vlade', kazao je Grmoja.

'Plaćeni su radijski spotovi kojima se blati Most', Grmoja.

Argumente kojima se to može učiniti iznio je Mostovac Robert Podolnjak.

'Naš prijedlog jamstava je najinovativniji dio postizborne strategije Mosta i dio koji se nikada ranije na taj način nije primijenio i želimo pokazati na koji način želimo inzistirati da se to ostvari', kaže Podolnjak.

'Ono što smo predložili izazvalo je šok i nevjericu pojedinih stranaka, naročito SDP-a s nizom optužbi da je to neprovedivo i da bi parlamentarnu demokraciju pretvorilo u karikaturu', kazao je Podolnjak.

Objašnjava da SDP kaže 'da ne bismo mogli izglasavati zakone prije sastavljanja vlade. Vratit ću vas pet godina unatrag 22.prosinca 2011. Nakon konstituirajuće sjednice Sabora istog dana nakon izbora predsjednika Sabora, Sabor je nastavio s izglasavanjem devet zakonskih prijedloga koji su podneseni od strane Kukuriku koalicije. U jednom jedinom danu 22. prosinca izglasano je devet važnih zakona među kojima je i ovršni zakon, zakon o lokalnoj samoupravi….', kaže Podolnjak.

Podsjeća kao je vlada tada formirana dan kasnije 23. prosinca. Dakle, dan prije izglasavanja Vlade izglasani su zakoni u skladu s pravilnikom.

'Prigovor koji su iznijeli u javnosti - rekli su da bi mišljenje trebala dati tehnička vlada, a tada tehnička vlada Jadranke Kosor nije dala mišljenje', ističe.

Grmoja je kazao kako Most nema obraza ući u kampanju i reći građanima 'nas su opstruirali'.

'Ne možemo si dozvoliti da padnemo na popravnom ispitu. Jednom su nas prešli, drugi puta neće', rekao je Podolnjak.

'Razgovarat ćemo s onima koji usvoje naša jamstva, naše zakonske prijedloge', zaključuje Grmoja.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se