Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kućna izrada

Moslavac Stjepan Sviben osmislio uređaj protiv komaraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako zaraditi u kriznim vremenima, a istodobno se obračunati s najezdom komaraca, zna Moslavac Stjepan Sviben. Nakon dugog mozganja osmislio je mali uređaj koji može nositi svugdje, i u kratkim rukavima mirno gledati kako ga komarci zaobilaze.

'Prije tri godine je bila jedna najezda komaraca, nije se moglo živjeti koliko ih je bilo, to bile tisuće komaraca', kaže Stjepan Sviben. Dosadni nametnici uskoro su postali mogućnost za dodatnu zaradu. Izumio je - ručni zaprašivač kukaca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užasni uvjeti Strašna bolest hara prvim linijama fronta: Vojnici povraćaju i krvare iz očiju Problemi s komarcima i stršljenima - 8 KAKO IM STATI NA KRAJ Nema sreće za Osječane: Osim komaraca počeli su ih napadati i ovi opasni kukci, mnogi ne pamte ovakvu najezdu - "Oni bodu do iznemoglosti!"

'Trebalo je izmisliti nešto što bi se moglo koristiti oko kuće i vikendice. To je sad jedan mali uređaj, kad negdje idete na neki izlet, piknik, pecanje, fešta u prirodi, zaprašite si prvo to područje', kaže Stjepan.

>>VIDEO Ovako izgleda ubod komarca IZNUTRA

Ručni zaprašivač dizajnira i izrađuje uz pomoć sina Roberta. Krene li posao dobro, nadaju se serijskoj proizvodnji.

'Tata, on u globalu izmisli nešto, onda mi to pokušavamo napraviti, pratimo, trudimo se napraviti što bolje te da bude brže i jednostavnije i nama i njemu', kaže Robert Sviben, Stjepanov sin

Uređaj se pokreće naftom i ispušta maglu koja sadrži insekticid, koji nije štetan za ljude i životinje. Kako kaže ovaj poduzetni Moslavac, ovoga se, zasad, nije dosjetio nitko drugi u Europi. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene