Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastrgali stado

Petrinja: Vukovi SIJU STRAH, u naselju zaklali 17 ovaca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovi su se približili na samo nekoliko kilometara udaljenosti od Petrinje i Siska. Prijašnjih je godina napad ovih životinja zabilježen u dubini Banovine, oko Dvora i dalje od Gline, da bi se lani vukovi približili nadomak Sunje, a preksinoć čak do Mošćenice!

Ulica kralja Tomislava u Mošćenici najopasnije je područje Petrinje i cijele Hrvatske po stradavanju ljudi od minsko eksplozivnih sredstava zaostalih iz Domovinskog rata. Sada je taj dio naselja postao pogibeljan i za domaće životinje od divljih zvijeri iz obližnje Kotar šume. Na kraju ove ulice, u ograđenom prostoru Marinka Dragaša, sinoć su vukovi napali stado i rastrgali 17 ovaca.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

'Obišao sam ih i nahranio u nedjelju pred noć, a u ponedjeljak ujutro zatekao poklane, razderane i nepojedene ostatke. Dio stada pobjegao je u obližnje minsko polje u koje se bojim ući', jada se vlasnik M. Dragaš. Procjenjuje štetu od oko 25.000 kuna, odmah je dojavio o masakru, a u dvorištu su prestrašeno lutala i blejala tri veća janjeta. Vlasnika nije bilo kod kuće.

>> Novi Vinodolski: Vukovi zaklali 35 ovaca, stanovništvo okolnih sela u strahu

'Zajedno s policijom obavili smo očevid i zatekli četiri lešine, a vlasnik stada tvrdi o 17 zaklanih ovaca. Pozvao sam ovlaštenog sudskog vještaka za štetu vukova iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode koji je napravio svoj zapisnik. Pozvan je higijeničarski servis iz Siska i već u ponedjeljak popodne odvezeni su ostaci četiri ovce', kaže o provedenom službenom postupku državni veterinarski inspektor u Petrinji, Zvonimir Dumbović.

Vuk je zaštićena životinja, zabranjem je njegov odstrijel, a zaražen bijesnoćom najopasniji je za zdravlje čovjeka. 'Ugrizi vuka prepoznatljivi su po vratu i glavi, a čovjek nikako ne smije dirati lešinu golim rukama. Događaj u Mošćenici pokazuje da je prevelika populacija ove zvijeri i za očekivati je i ubuduće sličnih slučajeva. Za zaštitu zdravlja i prevenciju, bilo bi dobro organizirati okrugli stol o vuku na području Grada Petrinje, a glavnog predavača imamo u iskusnom i stručnom Milanu Čelapu, umirovljenom diplomiranom inžinjeru šumarstva. O vukovima, njihovim navikama i opasnostima izvrsno je i znalački podučio generacije šumara i lovaca', predložio je ideju specijalista epidemiolog i lovac, dr. Inoslav Brkić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene