Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vježbovni metci

BiH mediji: ''MORH umjesto u Srbiji streljivo kupio u BiH''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svađe i napetosti u odnosima između Hrvatske i Srbije donijele su korist barem jednoj bosanskohercegovačkoj tvrtki i to onoj koja proizvodi streljivo i koja je zahvaljujući prijeporima na relaciji Zagreb-Beograd postala važan dobavljač za Hrvatsku vojsku (HV) prenio je sarajevski "Dnevni avaz".

Tvornica streljiva "Igman" iz Konjica dobila je posao vrijedan oko 1,2 milijuna konvertibilnih maraka (oko 600 tisuća eura) čiji je naručitelj Ministarstvo obrane Hrvatske (MORH) a riječ je o isporuci vježbovnih metaka.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Konjička tvornica "uskočila" je u ovaj posao jer Hrvatska nije željela prihvatiti ponudu što ju je temeljem javnog natječaja dala tvrtka "Prvi partizan" iz Užica.

Pitanje nabavke vježbovnog streljiva za potrebe HV-a tako je ostalo nerješeno još od 2015. godine, a kad je zaprijetila nestašica MORH se odlučio na izravnu pogodbu s "Igmanom".

"Kupac je došao na prijem i roba je otpremljena prije Nove godine. Što se nas tiče, ništa nije bilo skriveno", kazao je direktor "Igmana" Džahid Muratbegović.

Iz Konjica je tako u Hrvatsku otpremljeno ukupno pet milijuna metaka a riječ je o manevarskom ali i bojnom streljivu za jurišne i snajperske puške koje se rabe radi uvježbavanja pripadnika HV-a.

Muratbegović je kazao kako je posao s MORH-om bio tek jedan u nizu koji dokazuju kvalitetu i potencijal vojne industrije u BiH.

Dodao je kako su svi kapacteti "Igmana" angažirani a zahtjevi kupaca iz inozemstva neprestano pristižu pa u Konjicu planiraju proširiti pogone za proizvodnju streljiva. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene