Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UKUPNO 50 KANDIDATA

MORH traži kandidate za časnike: Liječnike, IT stručnjake, ali i - do 20 kandidata za vojne pilote. Pogledajte koji su uvjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske danas je raspisalo natječaj za prijem novih kandidata za časnike.

MORH traži 12 liječnika medicine, jednog zubara, jednog veterinara, jednog farmaceuta, do tri psihologa i do tri pravnika. Traži se i do devet kandidata za popunu roda veze, cyber/IT stručnjaka i do 20 kandidata za vojne pilote studijskih programa.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje"

"Kandidati mogu imati najviše navršenih 30 godina života do kraja 2021., izuzev kandidata za vojne pilote koji mogu imati najviše navršenih 26 godina života do kraja 2021. godine", objavilo je resorno ministarstvo te dodalo kako je rok za prijavu kandidata iz zdravstvene službe do 31. srpnja, a za ostale 14 dana od objave u Narodnim novinama.

Svi kandidati uz vlastoručno potpisanu prijavu moraju priložiti:
- životopis
- dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslika diplome)
- potvrdu odnosno ispis iz elektroničkog zapisa podataka iz područja radnih odnosa koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje
- dokaz o državljanstvu RH (preslika domovnice ili osobne iskaznice)
- dokaz da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne stariji od 6 mjeseci)

Odabrani kandidati kreću na temeljnu časničku izobrazbu u rujnu 2021. godine nakon čega će biti primljeni u djelatnu vojnu službu i bit će im dodijeljen prvi časnički čin i bit će raspoređeni na časničku dužnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene