Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pola godina kašnjenja

MORH: Moguće je da se idući tjedan hrvatski MiG-ovi vrate iz Ukrajine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako stručno izaslanstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i Ministarstva obrane (MORH) koje je prekjučer otputovalo u Odessu zaključi da su riješeni svi tehnički problemi s remontom i modernizacijom borbenih zrakoplova MiG 21 idući tjedan probni pilot i tehničari otputovati će u Ukrajinu i testirati zrakoplove, izvijestila je danas glasnogovornica MORH-a, Ana Bulić.

Rekla je da je jedan od glavnih razloga skoro polugodišnjeg kašnjenja remonta i modernizacije tehnički problemi s ugradnjom moderne navigacijske opreme koju obavlja jedno češko poduzeće.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Kažnjena posada helikoptera - 6 Posljedice Zbog preleta preko Poljuda strogo kažnjena posada iz helikoptera: Dnevnik Nove TV doznaje tko je bio u letjelici u tom trenutku

Ukoliko dobijemo jamstva da je sve u redu i da su otklonili kvarove, pomoćnik ministra obrane Viktor Koprivnjak koji predvodi izaslanstvo, izvijestit će ministra obrane te će naš tim u Remontnom zavodu u Odessi testirati zrakoplove. Ako i kada testovi pokažu da su problemi riješeni, zrakoplovi će se uskoro vratiti u Hrvatsku, dodala je.

Hrvatski MIG-ovi još uvijek u Ukrajini! Kada će se vratiti?

MiG-ovi 21, koji su u sastavu HRZ-a još od Domovinskog rata trebali su još jesenas doći s remonta, a prema izjavama pomoćnika ministra Koprivnjaka sadašnja politička situacija u Ukrajini nije utjecala na njihov remont.

Također za kašnjenje projekta u MORH-u su dali objašnjenje da je riječ i o remontu i o modernizaciji MIG-ova te su problemi nastali pri ugradnji nove navigacijske opreme. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene