Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Tu odluku donosi Sabor"

MORH: Izrazili smo sposobnost, a ne odluku slanja hrvatskih vojnika na granicu s Rusijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane reagiralo je u petak na objavljene informacije da će pripadnici OS RH biti upućeni na granicu s Rusijom bez odluke Hrvatskog sabora, istaknuvši da Hrvatska na samitu u Varšavi u srpnju nije donijela odluku o slanju pješačke satnije već samo deklarirala sposobnost, te da se takve odluke donose u Saboru.

"Republika Hrvatska, kao i mnoge druge članice NATO-a, na samitu u Varšavi u srpnju, deklarirala je sposobnost sudjelovanja s jednom pješačkom satnijom Oružanih snaga RH u sklopu borbene skupine pod vodstvom Njemačke u Litvi, od 2018.", stoji u priopćenju MORH-a.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata" Predsjednički izbori u Rusiji Predsjednički izbori FOTO Posljednji je dan izbora u Rusiji, održavaju se i na okupiranim ukrajinskim teritorijima: Oporba pozvala ljude na prosvjed, strahuje se od uhićenja

Znači, pojašnjava ministarstvo, riječ je o deklariranju sposobnosti, a ne o donošenju konačne odluke o slanju pješačke satnije.

"Takva odluka donosi se uvijek sukladno zakonskoj proceduri, odnosno u Hrvatskom saboru", naglašava MORH u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene