Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri poginulih sirijskih prosvjednika

MORH: Hrvatski vojnici na Golanu nisu bili ugroženi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski vojnici koji sudjeluju u UN-ovoj mirovnoj misiji na Golanskoj visoravni nisu bili ugroženi u sukobima između izraelskih vojnika i propalestinskih prosvjednika u zoni razgraničenja između Izraela i Sirije, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo obrane RH.

Palestinci su u nedjelju prosvjedovali povodom obljetnice 'nakbe', izgona više stotina tisuća Palestinaca s izraelskog područja 1948. godine, a u sukobima koji su kulminirali na tri različite lokacije na izraelskoj granici prema Libanonu, Siriji i Pojasu Gaze poginulo je ukupno najmanje trinaest i ranjeno više od stotinu osoba.

'Svi pripadnici Oružanih snaga RH, njih 95, koji su u misiji UNDOF na Golanskoj visoravni u zoni razgraničenja između Izraela i Sirije su dobro, nisu bili ugroženi niti su sudjelovali u današnjim događanjima u zoni odgovornosti te misije', priopćio je MORH.

U priopćenju se podsjeća da su na području naselja Majdal Shams na Golanskoj visoravni, izvan zone odgovornosti misije UNDOF-a, u nedjelju zabilježeni prosvjedi, 'pri čemu su u sukobu izraelskih snaga sigurnosti i lokalnog stanovništva poginula četiri prosvjednika'.

'Prosvjednici su danas tijekom prosvjeda probili tzv. tehničku ogradu na području misije UNDOF-a nedaleko od mjesta razmještaja jednog dijela pripadnika OSRH, no oni su se kasnije povukli', priopćeno je. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigli u Hrvatsku Hrvatski mirotvorci se vratili s Golanske visoravni Slika nije dostupna Kotromanović o povlačenju iz UN-ove misije 'Naša ekipa ovaj tjedan ide u Siriju vidjeti kako izvući vojnike s Golana'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene