Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MORH

Helikopter HRZ i PZO-a u dvije akcije potrage i spašavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Helikopteri eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a) s helikopterom MI-171 Sh sudjelovala je u utorak, 21. i srijedu, 22. srpnja u dvije akcije potrage i spašavanja, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Prva akcija odvijala se u utorak, 21. srpnja u večernjim satima na području Nacionalnog parka "Paklenica" gdje je pronađena i zbrinuta strana državljanka koja je zbog visokih temperatura i iscrpljenosti kolabirala. U ovoj akciji posada je najprije s helidroma KBC "Firule" u Splitu ukrcala pripadnike Hrvatske gorske službe traganja i spašavanja, a nakon lociranja žene, spasioci su se spustili niz uže i ubrzo ju unijeli u helikopter.

Pročitajte i ovo Općinski kazneni sud u Zagrebu Nasilje Stigla presuda: Djelatnik MORH-a udario izvanbračnu suprugu nakon čega je glavom lupila u štok Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta moderni centar VIDEO FOTO Pogledajte kako će izgledati privremeni Sabor: Plenković je zgradu ranije nazvao velebnom

KATASTROFA NA HVARU U vodovodnim cijevima ima vode za sat do dva

Žena je potom prevezena do vojarne Zemunik gdje ju je preuzeo tim hitne medicinske pomoći na daljnje zbrinjavanje u Opću bolnicu Zadar.

U srijedu u jutarnjim satima započela je nova akcija potrage za nestalom ženskom osobom, a pretraživat će se prostor između Trogira i Marine u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Uz pretragu iz zraka, letačka posada i u ovoj akciji pruža potporu u prijevozu pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, priopćio je MORH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene