Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gasili i tijekom srijede

MORH: Dva Canadaira gase požar na Biokovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U gašenju požara na Biokovu, u četvrtak, od ranih jutarnjih sati, sudjeluju i dva Canadaira Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne Zemunik, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Požar na Biokovu Canadairi su gasili i tijekom srijede poslijepodne dok je letačka posada sa helikopterom Mi-8 MTV pružala potporu zemaljskim snagama u dopremi "krušaka" (gumenih spremnika vode) sa nogometnog igrališta u Makarskoj do požarišta, a predvečer je s Biokova prevezla vatrogasce i pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja.

Pročitajte i ovo Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..." Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani

Taj je helikopter i danas angažiran u potpori zemaljskim snagama.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne te su zračne snage sudjelovale u gašenju 105 požara, od kojih 33 u Šibensko-kninskoj, 32 u Splitsko-dalmatinskoj, 22 u Zadarskoj, 15 u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Istarskoj i jedan u Primorsko-goranskoj županiji.

Tijekom proteklih 66 dana ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage su u akcijama gašenja požara ukupno provele 700 sati, pri čemu su izbacili oko 22 800 tona vode. Uz gašenje požara iz zraka zračne snage su pružale i potporu zemaljskim vatrogascima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene