447866
447866
447866
447866
447866

MORH: Dva Canadaira gase požar na Biokovu

  • , 25.08.2016., 10:52
  • Autor:
  • komentara

U gašenju požara na Biokovu, u četvrtak, od ranih jutarnjih sati, sudjeluju i dva Canadaira Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne Zemunik, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

 
 
 
 
Požar na Biokovu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Požar na Biokovu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Požar na Biokovu Canadairi su gasili i tijekom srijede poslijepodne dok je letačka posada sa helikopterom Mi-8 MTV pružala potporu zemaljskim snagama u dopremi "krušaka" (gumenih spremnika vode) sa nogometnog igrališta u Makarskoj do požarišta, a predvečer je s Biokova prevezla vatrogasce i pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja.

Taj je helikopter i danas angažiran u potpori zemaljskim snagama.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne te su zračne snage sudjelovale u gašenju 105 požara, od kojih 33 u Šibensko-kninskoj, 32 u Splitsko-dalmatinskoj, 22 u Zadarskoj, 15 u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Istarskoj i jedan u Primorsko-goranskoj županiji.

Tijekom proteklih 66 dana ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage su u akcijama gašenja požara ukupno provele 700 sati, pri čemu su izbacili oko 22 800 tona vode. Uz gašenje požara iz zraka zračne snage su pružale i potporu zemaljskim vatrogascima. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se