Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogazili obećanje

MORH bojnika Pavkovića proglasio nesposobnim za rad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lani je u ožujku po povratku iz misije u Afganistanu izgubio obje noge u prometnoj nesreći, no iako mu je MORH obećao da će ostati djelatnik vojske, to se nije dogodilo.

Bojnik Marko Pavković noge je izgubio nakon što ga je, vozeći u pijanom stanju, autom udarila profesorica Filozofskog fakulteta Bernardina Petrović. Prekjučer mu je stiglo rješenje zdravstvene komisije MORH-a u kojem je pisalo da je nesposoban za rad.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje"

'Ovo je za mene šok. Pogazili su sve što su mi obećali nakon nesreće', rekao je za Večernji list bojnik Pavković te dodao da ga svi nastoje izigrati, uključujući i osiguravajuća društva, a ne samo zdravstvene komisije.

Samo par dana prije nego li je dobio rješenje MORH-a, iz te su ustanove su poslali oštar odgovor na strahovanja Pavkovića da ga se želi umiroviti. 'Ponavljamo da je Marko Pavković član velike obitelji Oružanih snaga i da Ministarstvo obrane čini sve što je moguće u okviru zakonskih propisa kako bi se pitanje njegova daljnjeg statusa riješilo na obostrano zadovoljstvo', pisalo je u dopisu MORH-a.

'Sami sebi skaču u usta jer je spomenuti dopis MORH-a medijima pisan 17., a rješenje o mojem 'umirovljenju' 10. listopada', smatra Pavković. U MORH-u pak ističu da je rješenje komisije očekivano, no ne i konačno te da se Pavković na to rješenje može i žaliti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene