Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski dan bolesnika

Molitvom i lijepom riječi do bržeg oporavka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski je dan bolesnika. Hrvati najčešće obolijevaju od bolesti srca i karcinoma. Kao iznimno važne u oporavku ističu se molitva, ali i lijepa riječ.

Krunoslav je sa svojim starijim sinom Antoniom iz Vinkovaca došao u Zagreb. Idu u posjet petogodišnjem sinu Luki, koji leži u bolnici na Rebru. Maleni Luka boluje od akutne leukemije. 'Slezena je bila velika, pa im nije bilo jasno od čega. Pa su ustanovili da ima 450 tisuća leukocita u krvi. Povukao se u sebe i s nikim neće kontaktirati', ispričao je Krunoslav.

Pročitajte i ovo Proljetni umor Mnogi imaju simptome Umorni ste, razdražljivi i bezvoljni? Stručnjaci otkrivaju kako se riješiti proljetnog umora Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude''

Kroz molitvu, mnogi bolesni i nemoćni traže snagu da što prije ozdrave. 'Ono što kod nas bolesnik vjerojatno najviše ima potrebu je imati toplu riječ, imati razumijevanje. On želi da ga netko', tvrdi Josipa Bišćan, član Upravnog odbora Hrvatske udruge medicinskih sestara.

Dobar odnos liječnika i pacijenta jedna je od ključnih stvari za pacijentov brz oporavak. Hrvati najviše boluju od bolesti srca i krvnih žila, dišnog sustava, osteoporoze i pretilosti. Za poboljšanje zdravstvenog kartona Hrvata, važne su prevencija i još veća edukacija. No, povrh toga, ključna je briga za bolesne i nemoćne.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene