Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mađari o kupnji dionica

MOL: Ponuda otkupa dionica Ine je precijenjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska naftna tvrtka MOL priopćila je kako je ponuda otkupa dionica od malih dioničara Ine precijenjena te da njezin ishod neće utjecati na prava hrvatske Vlade kao suvlasnika domaće naftne kompanije.

Pročitajte i ovo Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu Slika nije dostupna Nakon megaafere Član Uprave Ine dao ostavku: Bio je direktor korporativnih usluga, kasnije prešao u MOL grupu

'Ponuda je dio dugoročne i javno objavljene strategije daljnjeg povećanja vlasničkog udjela u Ini. To je također transparentna javna prilika za više od 30.000 dioničara, a što je najvažnije za tisuće sadašnjih i bivših radnika Ine koji dosad, zbog snažnog pada cijele dionica od naše dobrovoljne javne ponude, nisu mogli ostvariti stvarnu vrijednost Ininih dionica', navodi se u priopćenju MOL-a.

>> Mol malim dioničarima ponudio 2800 kuna za dionicu Ine!

>> 'Na tragu smo rješenja s ponudom MOL-a'

U priopćenju se podsjeća da MOL i Vlada zajednički upravljaju Inom na temelju vlasničkog udjela od 92 posto i dioničarskog ugovora koji je potpisan 2003., a proširen 2009.

'Neovisno o tome posjeduje li MOL više ili manje od 50 posto dionica, prava vlade u Ini zaštićena su dioničarskim ugovorom i na njih ni na koji način neće utjecati ishod naše ponude', ističe se te dodaje kako vlada, među ostalim, zadržava pravo na imenovanje svojih predstavnika u upravljačka tijela Ine, pravo veta na strateške odluke, pravo prvokupa MOL-ovih dionica Ine, a nepromijenjeno ostaje i pravo ponovnog otkupa u slučaju neprijateljskog preuzimanja MOL-a.

Nakon MOL-ove objave o ponudi otkupa, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) obustavila je trgovanje dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi, dok javnost ne bude točno i ispravno obaviještena o okolnostima ponude MOL-a, a ta obustava još traje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene