Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treba djeci pustiti neka idu'

Mogućnosti izvan Hrvatske: Školovanje u inozemstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O odlasku u Ameriku maštaju mnogi školarci i studenti. Kako se školovati preko oceana, ali i bilo gdje u Europi, mogu doznati na međunarodnom sajmu školovanja i karijere u inozemstvu.

U inozemstvu studira više od 6000 Hrvata. Kako su se izmjenjivali u razgovorima s predstavnicima svjetskih učilišta, taj bi broj mogao i narasti. Od stipendije i razmjene studenata do prakse u inozemstvu. Odgovaralo se na sva pitanja. Učenici i njihovi roditelji dobre prilike za stjecanje znanja i iskustva vide upravo u inozemstvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Studentice - majke Fakultet i dijete: 'Dan bi trebao trajati 30 sati, da se sve stigne!' Slika nije dostupna Ne znaju gdje će završiti Prosvjed FPZG-ovaca: 'Dajem bubreg za semestar'

I Dora iz Rijeke svoj školski put vidi izvan Hrvatske. 'Amerika mi se nekako sviđa, drukčiji su ljudi tamo', kaže Dora. 'Treba djeci pustiti neka idu, neka šire vidike, neka si svoj put sami slažu', kaže Dorina mama Melita.

>> Studiranje u inozemstvu: 'Teško mi je naći nedostatke'

Kroz američke fakultete na godinu prođe oko 600 Hrvata. I dalje su jedni od popularnijih. 'Mladi imaju jedinstvenu priliku studirati na nekoliko naših sveučilišta diljem svijeta. Primjerice, studirate u Velikoj Britaniji pa u Americi, iskustvo steknete i na rastućem tržištu Kine i Bliskog istoka', kaže predstavnica američke Hult International Business School.

Posljednjih 15 godina, mladi Hrvati za nastavak školovanja odabiru i Švicarsku. 'Poznato je da je preko 90% vodećih menadžera školovano u Švicarskoj', kaže Zlatka Fistonić iz Swiss Education Group.

'Naša zadaća je da uputimo mlade ljude iz ovih prostora da odu na školovanje u inozemstvo, da steknu znanja i vještine', rekao nam je Ratko Vasiljević iz BHV Education i dodao kako je Hrvatska ipak dovoljno atraktivna da se nakon skupljanja znanja, vrate kući i karijeru stvore u domovini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene