Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova godina

Mnogi stranci će u 2013. ući na Plitvičkim jezerima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pustolovine ne manjka u najstarijem hrvatskom nacionalnom parku - Plitvičkim jezerima. Osim domaćih gostiju u 2013. će na Plitvicama ući i mnogi stranci koji već sada uživaju u obilasku parka po gotovo jesenskom vremenu.

Vrijeme se malo poigralo s prirodom pa u Novu godinu Plitvička jezera umjesto okovana ledom ulaze u jesenskom ruhu. 'Danas je jako lijepo, toplo je ali i snijeg ima svoje ljepote', rekao je Niko Malbaša iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

'Nismo razočarani jer snijega uvijek imamo pa smo se došli opustiti. Ovdje je prekrasno', kaže Olja Skender iz Ogulina. Osim domaćih, u osebujnoj vizuri Plitvičkih jezera uživaju i strani gosti.

'Prekrasno je, priroda je očaravajuća, jako nam je lijepo', rekli su Taka i Gjungji, turisti iz Japana. Mnogi će turisti dočekati 2013. na Plitvičkim jezerima na kojima se slavlje nastavlja i prvog dana Nove godine.

'Trenutno imamo dosta gostiju iz Japana i Tajland. Baš jučer bilo je 600 gostiju iz Istre, odnosno Nijemaca koji imaju novogodišnje aranžmane u Istri', rekla je Lidija Bertović, ravnateljica NP Plitvička jezera.

>> Snijeg na Plitvicama

Jedna mađarska obitelj raseljena po svijetu, roditelji u Hong Kongu, a djeca u Škotskoj - okupila se na Plitvicama. 'Predivno je, bio sam tu prije trideset godina i predložio obitelji da se ovdje nađemo i zajedno uživamo', rekao je Laszlo Vorro, gost iz Mađarske. Sunčano i toplo vrijeme nastavit će se i prvih dana Nove godine pa će brojni posjetitelji moći uživati u čudnovatoj igri prirode u srcu Like.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene