Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 2018. predviđen rast od 2,8 posto

MMF upozorava Hrvatsku: "Rast gospodarstva usporit će se ako se ne provedu znatne strukturne reforme"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz MMF-a upozoravaju kako će bez reformi doći do usporavanja gospodarskog rasta.

U završnom izvješću misije Međunarodnog monetarnog fonda nakon posjeta Hrvatskoj navodi se kako se ove godine očekuje rast hrvatskog gospodarstva od 2,8 posto, ali će zato rast u srednjoročnom razdoblju usporavati prema 2 posto ako se ne provedu znatne strukturne reforme.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, reporter Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV Što nas sve čeka? Velika anketa najvećih hrvatskih kompanija: Najavljene dobre vijesti za ovu godinu, ali postoje ozbiljni strahovi Ilustracija Zanimljive brojke Pada li ili raste hrvatsko gospodarstvo? Objavljeni su najnoviji podaci

"Hrvatskom gospodarskom rastu i nadalje doprinose rekordno visoka turistička aktivnost, solidan robni izvoz i snažna domaća potrošnja. Očekuje se da će rast u 2018. ostati na razini od približno 2,8 posto i da će se zatim u srednjoročnom razdoblju postupno usporavati do 2 posto ako se ne provedu znatne strukturne reforme. Iako se smanjuje, nezaposlenost je i nadalje visoka, približno 10 posto. To naglašava potrebu za strukturnim reformama kako bi se unaprijedilo poslovno okružje, čime bi se potaknuo rast i otvorilo više novih radnih mjesta. Predviđa se da će inflacija u srednjoročnom razdoblju ostati u rasponu od 1,5 do 2 posto. Zahvaljujući dobrim prihodima od turizma nastavit će se bilježiti znatan višak na vanjskoj poziciji, unatoč rastu uvoza", navodi se u izvješću.

Cjelokupno izvješće pročitajte u nastavku.

h-izjava-nakon-posjeta-mmf-23-5-18 by Anonymous badE1H6 on Scribd

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene