Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Varaždinec stigao na Mljetu

APEL KONAČNO URODIO PLODOM 'Došlo je kao poziv, to je to, idem to odraditi do kraja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apel liječnice s Mljeta koja traži zamjenu jer želi u zasluženu mirovinu, odjeknuo je Hrvatskom prije nešto više od mjesec dana. Nakon neuspjelog natječaja odlučila je pismom pozvati hrvatske liječnike da dođu raditi na njezin otok - i stigao je uspješni kardiolog iz Varaždinske bolnice.

Liječnica Magdalena Nardeli Kovačić našla je i svoju zamjenu i svog doktora. Od pet molbi za njezin posao na Mljetu, jedna ju je oduševila.

Pročitajte i ovo Problemi u zdravstvu - 5 Kriza u zdravstvu Ministar spominje mjere i modele, ali pacijenti su zabrinuti: "Moje liječnice tri godine neće biti, pročitao sam na vratima ambulante" Joe Biden rutinska kontrola "Možda misle da izgledam premlado": Biden išao na sistematski

'To je bio klik. Ja sam odmah odgovorila ravnatelju, ovaj zadnji kandidat je moj favorit i držim fige da njega primite', kazala je mljetska liječnica.

I stigao je. Iz Varaždina na Mljet - kardiolog je postao liječnik opće medicine. I dok brojni liječnici odlaze u inozemstvo, jer im strane zemlje nude puno bolje uvjete za rad, ovaj liječnik poručuje - moramo razmišljati o svojem pozivu, a tek onda poslu.

'Osjetio sam poziv da me ovi ljudi tu trebaju, Magdalenino pismo je baš došlo u momentu kad sam ja osjećao velika previranja u sebi. Što učiniti da ne osjećam to nezadovoljstvo? Došlo je kao poziv, to je to, idem to odraditi do kraja', ispričao je Varaždinac Siniša Car, novi mljetski liječnik. 'Posao koji mi je ponovno postao izazov, ponovno sam onaj klinac koji je krenuo ispočetka'.

A u tom početku s njim će biti doktorica Nardeli, koja će ga svemu učiti korak po korak. Liječnica će 31. ožujka odraditi svoj posljednji dan. 

'Nikad je nećemo zaboraviti, ona je naša doktorica, najbolja. U podne ili u ponoć ona bi došla', kazao je kroz suze pacijent Ivo Bašica.

Liječnicu pak, mirovina čeka još od prošle godine.

'Radit ću sve ono što sam i radila do sad, samo ću sada imati više vremena. Trčanje u prirodi i radit ću specijaliziranu kineziologiju s mojim klijentima i shiatsu, ići ću na ribanje, više planinirati bez mobitela', sretna je liječnica Nardeli.

Odlazi mirna jer zna da svoje pacijente ostavlja u dobrim rukama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene