Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pitanju 700.000 litara

Mljekari prijete obustavom mlijeka od ponedjeljka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mljekari okupljeni u 25 udruga najavljuju obustavu isporuke mlijeka prerađivačima.

Ako resorno ministarstvo do sutra izmjenom pravilnika o kvaliteti mlijeka ne omogući veću otkupnu cijenu, od ponedjeljka mljekare neće dobiti 700.000 litara mlijeka. To je više od polovice dnevne proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nemaju novca za put do Zagreba Među seljake se uvukla nervoza, traktori se polako povlače Slika nije dostupna Seljaci dali ultimatum Vladi 'Linić nam je dao do znanja da možemo svi pomrijeti, ali novac dobiti nećemo'

Mljekari od države traže i novi dogovor oko formiranja cijene i isplatu zaostalih premija. Hoće li zbog obustave isporuke na policama trgovina nestati mlijeka iz tri najveće mljekare nisu htjeli odgovoriti. Jedan od mogućih scenarija je uvoz, a s njim i povećanje cijene mlijeka.

>> Mljekari prijete obustavom isporuke mlijeka

'Na policama trgovina naši građani kao potrošači neće imati svježeg mlijeka, jer ga nema ni u okruženju. To su samo laži prerađivača da će oni uvesti to mlijeko', kazao je Antun Laslo, član Koordinacije seljačkih udruga. 'S ovakvom se situacijom nismo našli. Valja napomenuti da ako do toga dođe, nažalost i proizvođači i prerađivači pretrpjet će određene štete', kazao je Branko Bobetić, iz interesnoga udruženja mljekara Croatiastočar.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina tvrdi da će obustavom isporuke, mljekari samo nanijeti štetu sebi i mljekarama. Svjestan je kaže, teške situacije u mljekarstvu i za srijedu najavljuje prezentaciju mjera pomoći. Uvjeren je da do nestašice mlijeka u trgovinama neće doći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene