Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treći udar na poljoprivrednike'

Mlinarić ogorčen poskupljenjem plavog dizela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podsjećajući da seljaci nisu dobili obećane potpore i da su pretrpjeli štetu od suše, Mato Mlinarić, vođa Nezavisnih hrvatskih seljaka zahtijeva da se cijena goriva za poljoprivrednike vrati na 4,50 kune

Noćas se dogodio novi, treći udar na hrvatske poljoprivrednike - kazao je Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka komentirajući iz Bjelovara najnoviju promjenu cijena goriva kojom je plavi dizel premašio cijenu od šest kuna.

Pročitajte i ovo Benzinska crpka - 1 Stigla službena potvrda Vlada objavila nove cijene goriva Ilustracija PRIOPĆENJE EPPO-A Otkrivena milijunska prijevara s gorivom iz Hrvatske: Zaplijenjena imovina u vrijednosti od 2,4 milijuna eura

'Mi mislimo da je sve više od 4.50 kuna previsoka cijena za gorivo koje se koristi u poljoprivredi. Tim više što poljoprivrednici nisu dobili obećane potpore koje su prebačene za iduću godinu i to je bio prvi udar. Podsjećajući da su seljaci imali štete od suše te da su nerealne procjene kome će biti isplaćene zapravo drugi udar, Mlinarić smatra da ovaj treći poljoprivrednici neće izdržati.

'U ovo predizborno vrijeme mi ne znamo koga da molimo za pomoć. Premijerku Kosor ili možda Viktora Orbana', poručuje Mlinarić dodajući da se danas ne zna tko kontrolira cijenu goriva u Hrvatskoj i tko je za nju odgovoran. Tvrdi da uz takve udare poljoprivrednici neće moći uzorati svoje njive ove jeseni te da neće moći kvalitetno napraviti zimsku brazdu, čime će postati upitna proljetna sjetva. Stanje je, tvrdi, neodrživo i stoga predlaže da se cijena plavog dizela odmah vrati na 4,50 kune. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene