Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije znao za alergiju

Mladić umro od uboda pčele u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žarko Milovanović umro je od samo jednog uboda pčele, u selu Tabanovac u Srbiji.

Pčelarstvo katkad zna biti neugodan i opasan posao, no prošle srijede u srpskom selu Tabanovac 29-godišnji pčelar Žarko Milovanović, nije ni slutio da će ga ubod jedne pčele, koja mu se zavukla ispod hlača, koštati života.

Pročitajte i ovo Međunarodni pčelarski sajam u Bjelovaru - 1 19. po redu Nikad veći sajam pčelara: "Oni su u prosjeku nešto starija populacija i vole doći vidjeti i isprobati" Pčela, ilustracija (Foto: AFP) Posumnjali na upalu rožnice Strava na Tajvanu: U oku žene ispod kapka živjele četiri minijaturne pčele, hranile se njezinim suzama

On je sa djedom Savom cijedio med iz pčelinjaka, kad je osjetio ubod pčele koja mu se uspjela zavući pod hlače. 'U jednom trenutku on mi je rekao da mu je jedna pčela ušla ispod hlača. Odmah je osjetio ubod i pitao me je imam li neko željezo da ga stavi na mesto uboda. Dok sam radio oko košnice, primijetio sam da nije uzeo željezo, već je pojurio prema automobilu. Pozvao je baku da pođe za njim, vozio samo oko 400 metara i pao na volan', rekao je za Blic uplakani djed Sava.

Otac i majka iz došli iz Švicarske, stigli ga samo vidjeti i poljubiti

Sumještani su čuli vapaje bake te su u roku od deset minuta Žarka prevezli u bolnicu. Na putu do bolnice izgubio je svijest, a reanimacija u bolnici trajala je punih 40 minuta, uz čak dvanaest injekcija.

Idućeg dana ujutro Žarko je prebačen u bolnicu u Beogradu, gdje su ga došli posjetiti otac i majka, koji su, kad su čuli da im je sin u bolnici autom za Srbiju krenuli iz Švicarske.

'Prošao sam 1500 kilometra za 14 sati. Došli smo dok je bio živ. Vidio sam ga, ležao je i ja sam mu prišao i poljubio ga. Stavio sam moju ruku u njegovu i osjetio da me je blago stisnuo. Mislim da me je prepoznao. Moja žena je počela plakati, pa smo izašli iz sobe', rekao je shrvani otac Slobodan. Žarko je u subotu umro od posljedica alergije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene