Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mladi političarima predlagali mjere za bolju sigurnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stroži kazneni zakon, više policajaca na ulicama, nadzorne kamere i ulična rasvjeta te odgoj, sportske aktivnosti i edukacija mladih neke su od mjera koje su udruge mladih predložile večeras na plenumu o sigurnosti u Zagrebu.

Plenum je na inicijativu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića organizirao Gradski ured za kulturu, obrazovanje i šport, a na njemu su mladi iznosili mišljenja i prijedloge za poboljšanje poljuljanog stanja sigurnosti u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Povrat poreza; ilustracija - 4 Više od 830 tisuća građana Počela isplata povrata poreza, Hrvati otkrili na što će trošiti: "Dobro je, novac je stigao prije obavijesti" Što mladi žele? - 4 Izbori pred vratima Oni su ključni za budućnost Hrvatske, no stranke za njih nije briga: "Ovdje vrijede neka druga pravila"

Među brojnim mladima bio je i Matko Boršić iz rock benda Shangri - La u kojem je svirao Luka Ritz, mladić koji je umro od posljedica premlaćivanja na autobusnoj stanici u Zagrebu.

Posebno smo zabrinuti zbog 60-postotnog porasta nasilja među mladima, rekao je Bandić, koji je mladima poručio da grad računa na njih kako bi mogao kreirati bolju politiku.

Ravnatelj policije (v.d.) Vladimir Faber rekao je da je policija dovršila strategiju razvoja policije u idućih pet godina koja uključuje transformaciju policije u servis građana.

Želimo interese i potrebe građana staviti u središte svojih interesa, ustvrdio je Faber, dodavši da im je cilj u idućih nekoliko godina povjerenje građana u pravnu državu, odnosno policiju sa sadašnjih 25 do 30 posto podići na 75 posto.

Građane je pozvao da se uključe u borbu protiv kriminala, koji je, smatra, problem čitavog društva, a ne samo policije.

Najavio je da će u idućih nekoliko mjeseci svaki kvart dobiti svog policajaca, koji će na istom području boraviti pet godina, a cilj im je bolje upoznavanje s građanima i njihovim stvarnim problemima, bilo to nasilje, oružje, droga ili prostitucija.

Osim policije u odori u tijeku je reforma i kriminalističke policije s ciljem proaktivnog nadziranja kriminalaca, umjesto reagiranja nakon kriminalnih događaja.

Predsjednica zagrebačke gradske skupštine Tatjana Holjevac najavila je da će prijedlozi koje su mladi iznijeli na plenumu biti temelj za skoru tematsku sjednicu o nasilju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene