Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri različita biznisa

Mladi poduzetnici otkrivaju - gdje zapinje pokretanje posla u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokretanje posla u Hrvatskoj često zapinje već na samom početku kada bi proces zapravo trebao ići brzo. Zato je ekipa Dnevnika Nove TV posjetila Zagrebački inkubator poduzetništva, kao i mlade koji žele pokrenuti svoj biznis.

Tri ideje, tri entuzijazma, tri različita biznisa, a svi na samom početku. Ana Burica je suosnivačica tvrtke koja razvija softverska rješenja za dermatološke klinike. Žali se da razvijanje biznisa u Hrvatskoj koči administracija koja dozvoljava imena tvrtki samo na hrvatskom, latinskom ili grčkom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mladi poduzetnici Njihova priča svakome može biti motiv! Slika nije dostupna Prvi turisti već ove jeseni Vratili se u Hrvatsku i rade vodeni park!

'Da, imamo problema sa imenovanjem firme. Mislim da je to nešto što bi trebalo maknuti kao prepreku i dozvoliti firmama, odnosno ovako mladim poduzetnicima kao što smo mi, da osnuju firmu sa imenom koje najbolje opisuje poslovanje', kazala je Ana.

Svoj biznis u prostorima zagrebačkog inkubatora pažljivo brusi i Tin Petrović. On očekuje pravi gospodarski rast u Hrvatskoj tek za tri do četiri godine. Vjeruje da Vlada ima dobre ideje za pokretanje poduzetništva, ali upozorava na neke kontradiktornosti.

>> Država u ovoj godini povećava jamstva za kredite!

'Mjera za volontiranje za 1600 kuna jako je dobro osmišljena, ali postoje različite druge barijere za tako nešto, jer da bi netko zaposlio nekoga za volontiranje, mora imati dodatne osobe koje će mu biti dodatni mentor što stvara problema za manje tvrtke', kazao je Tin.

Branimir Šloser upravo je pokrenuo svoju društvenu mrežu za EU fondove. I on ima problem s imenom. Ipak na budućnost gleda optimistično ako se novac bude ulagao u razvoj poduzetništva.

'Da se ne ulaže više novce u stvari koje su jasne, da od njih nema ništa nego da se okrenemo prema nekim novim tehnologijama, novim stvarima mladim ljudima koji su spremni raditi, potegnuti jer moramo biti svi svjesni da nam bez ekonomskog napretka neće biti bolje', kazao je Branimir.

Problemi na startu biznisa kada stvari trebaju ići brzo, definitivno pokazuju u kojem smjeru treba ići reforma državne birokracije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene