Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRBUHOM ZA KRUHOM

TISUĆE VEĆ POTPISALE Mladi Slavonci traže izravne letove do Dublina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema sumnje da bi se ti letovi popunili na obje strane, kažu organizatori.

Mladi iz Osijeka i Slavonije nedavno su pokrenuli peticiju kojom se traži uvođenje izravne aviolinije između Osijeka i Dublina. Odraz je to činjenice da sve veći broj mladih ljudi odlazi u Irsku trbuhom za kruhom.

Pročitajte i ovo Splitsko dalmatinska županija krenula u borbu protiv iseljavanja (Foto: Dnevnik.hr) "Tu je moj dom" Drastične mjere protiv iseljavanja: Ova županija dijeli i do 120 tisuća kuna za gradnju ili uređenje kuće ili stana Dublin (Guliver/Thinkstock) Avantura života Hrvat o prvoj godini u Irskoj: "To je svijet u kojem su 'šalteruše' ljubazne i žele pomoći, a plaća ne kasni"

Organizatori peticije poručuju da žele "pokazati volju mnogih imigranata u Irskoj (ali i Velikoj Britaniji) iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske pa čak i Slovenije za letovima s irskih zračnih luka prema Osijeku. Nema sumnje da bi se ti letovi popunili na obje strane".

Ističu kako je Osijek odabran ne samo zbog velikog broja Osječana u Irskoj već i zato što zbog geografskih i prometnih razloga odgovara najvećem broju imigranata, uključujući susjede (Mađare, Srbe, Bosance pa čak i Slovence). Stoga je i peticija napisana na četiri jezika: hrvatskom, engleskom, mađarskom i slovenskom.

Dosad je peticiju potpisalo nešto više od dvije tisuće ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene