Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahtjev branitelja

Mladi Jastreb: BiH treba osloboditi Purdu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od zapovjednika obrane Vukovara u Domovinskom ratu, Branko Borković izjavio je danas nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor kako u pogledu Tihomira Purde očekuje da BiH, u kojoj je taj branitelj uhićen temeljem srbijanske tjeralice, odbaci sve što Srbija traži i da Purdu pusti na slobodu.

'Tražimo odbacivanje svih optužnica protiv ljudi koje Srbija traži. Smatramo da Srbija krši međunarodne norme i nužna je reakcija BiH koja treba odbaciti sve što Srbija traži i Purdu pusti na slobodu', kazao je Borković novinarima ispred Banskih dvora. 'Radi se o čovjeku koji je bio u koncentracijskom logoru i ljudima koji su spašavali ranjenike, ne ih ubijali', dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Purda na slobodi VIDEO Dirljiv susret s obitelji: 'Nisam znao za tjeralicu' Slika nije dostupna Sjednica odbora za veterane Mladi Jastreb: Hrvatska dopušta zločin nad braniteljima

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nakon jučerašnjeg sastanka s predstavnicima vukovarskih branitelja izjavio je kako će Hrvatska inzistirati da Srbija ubuduće dostavi konkretne optužbe ili presude protiv hrvatskih državljana, a ne 'popise' osumnjičenih.

Podsjetio je kako je na posljednjem popisu optuženih za navodne ratne zločine, dobivenim od Srbije krajem prošlog tjedna, od 33 osobe čak 26 imena od kojih je sama Srbija odustala od kaznenog progona.

Na današnjem sastanku u Banskim dvorima bio je i predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak koji je novinarima rekao kako ih je Bošnjaković jučer izvjestio da se u pogledu preostalih optužnica većinom radi o Srbima, hrvatskim državljanima, protiv kojih Srbija vodi postupak zbog zločina u Lovasu, Tovarniku i na Ovčari. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene