Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na A1 stradali mladi Britanci

Vrhunski britanski odvjetnik sprema tužbu protiv hrvatskog taksi prijevoznika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog teškog stradavanja u prometnoj nesreći na A1, desetero mladih Britanaca sprema tužbu protiv hrvatskog taksi prijevoznika čiji je vozač navodno zaspao za volanom nakon čega se dogodila nesreća.

Britanski turisti, starosti 19 i 20 godina, Rosie Smith, Sophie Gallimore, Colette Alderson, Imogen Farell, Cesca Tillyard, Anna Tratalos, Aron Cheema, Max Davies, Vicky Morris i Dom Visser zauvijek će pamtiti ljetovanje u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija kod Muća Mrtav čovjek pronađen na cesti, policija se obratila javnosti Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most

>>'Taksistu se spavalo, nije bilo dovoljno sigurnosnih pojaseva'

Nakon sjajnog provoda na Garden festivalu u Zadru u noći s 11. na 12. srpnja pri povratku u Zračnu luku Zagreb, doživjeli su pravi horor na autocesti.

Vozač je oko 6 sati ujutro kod Bosiljeva navodno zaspao za volanom, a mini bus je udario u ogradu i prevrnuo se. Svih deset putnika i 36-godišnji vozač su ozlijeđeni.

U međuvremenu, većina ih se vratila kući, neki su nastavili liječenje u bolnici u Manchesteru, a sad u suradnji s top odvjetnikom Cliveom Garnerom pripremaju tužbu protiv hrvatskog taksi prijevoznika i njegova osiguravatelja, piše Manchester Evening News.

Odvjetnik Garner, inače specijaliziran za prometno pravo, za britanske je medije izjavio kako je još rano govoriti o točnim uzrocima nesreće, te najavio pokretanje privatne istrage.

'Stupili smo u kontakt s hrvatskim službama i započeli vlastitu istragu kako bismo utvrdili točan uzrok nesreće. Vozačeva pogreška česta je kod ovakvih nesreća, no zasad ne možemo još isključiti niti mogućnost eventualnog mehaničkog oštećenja minibusa. Svi nastradali i njihove obitelji zanimaju odgovori i zanima ih pravda', poručio je odvjetnik unesrećenih Britanaca. Posebno će se istražiti i tvrdnje nastradalih kako u minibusu nije bilo dovoljno sigurnosnih pojaseva.

U nesreći je najteže stradao 19-godišnji student Dom Visser, koji je na liječenju u karlovačkoj Općoj bolnici zbog  ozljeda kralježnice morao nešto dulje ostati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene