Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

BOLJI ŽIVOT

NI NAKON 200 PRIJAVA NEMA POSLA - Sele u Irsku, čim slete čeka ih pet razgovora za posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marina ni nakon slanja više od 200 molbi nema posao u struci. Stoga je sa suprugom odlučila napustiti Hrvatsku i bolji život potražiti u Irskoj.

Pedagoginja i profesorica talijanskog jezika zajedno sa suprugom, tehničarom za mehatroniku, za mjesec dana će napustiti Hrvatsku i bolji život pokušati pronaći u - Irskoj.

Pročitajte i ovo Gastarbajteri - 1 Srce vuče Oni su ipak odlučili vratiti se u Hrvatsku: "Situacija se promijenila. Prošla su vremena kad je poslodavac govorio ako nećeš ti, ima tko će" Neredi u Dublinu - 1 Sve počelo zbog napada VIDEO/FOTO Jutro nakon nereda u Dublinu: Prosvjednici traže deportaciju migranata, podržava ih i poznati irski sportaš

Marina, dvadesetpetogodišnja Splićanka, ispričala je za portal Croexpress da unatoč tome što je izravno kucala na vrata i ostavljala životopise i pored toga poslala više od 200 elektronskih poruka s molbama za posao u razne firme, škole i domove, kvalitetan i motivirajući posao u struci nije pronašla u Hrvatskoj. 

Njen suprug ima posao, no odlučio ga je ostaviti u nadi da će u Irskoj pronaći bolji. 

Nakon što su odlučili odseliti počela je molbe slati i u Irsku. Iako će na put tek 7. studenog dosad je dogovorila već pet razgovora za posao u prvom tjednu dolaska, a jedan razgovor za posao u struci obavila je preko skypea. 

- Danas je postalo dosta popularno iseljavanje iz Hrvatske u inozemstvo. Umjesto da se takve ljude krivi što nisu ostali 'boriti se za svoju državu', smatram da je potrebna empatija i razumijevanje. Ne mislim da je mnogo ljudi napustilo Hrvatsku jer su to stvarno željeli ili iz nekog hira, mislim da je ljudima došla voda do grla i u tome vide spas i nadu", kaže Marina za Croexpress

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene