452653
452653
452653
452653
452653

NI NAKON 200 PRIJAVA NEMA POSLA - Sele u Irsku, čim slete čeka ih pet razgovora za posao

  • , 06.10.2016., 17:39
  • Autor:
  • komentara

Marina ni nakon slanja više od 200 molbi nema posao u struci. Stoga je sa suprugom odlučila napustiti Hrvatsku i bolji život potražiti u Irskoj.

 
 
 
 
Irska, Ilustracija (Foto: Getty)
Irska, Ilustracija (Foto: Getty)

Pedagoginja i profesorica talijanskog jezika zajedno sa suprugom, tehničarom za mehatroniku, za mjesec dana će napustiti Hrvatsku i bolji život pokušati pronaći u - Irskoj.

Marina, dvadesetpetogodišnja Splićanka, ispričala je za portal Croexpress da unatoč tome što je izravno kucala na vrata i ostavljala životopise i pored toga poslala više od 200 elektronskih poruka s molbama za posao u razne firme, škole i domove, kvalitetan i motivirajući posao u struci nije pronašla u Hrvatskoj. 

Njen suprug ima posao, no odlučio ga je ostaviti u nadi da će u Irskoj pronaći bolji. 

Nakon što su odlučili odseliti počela je molbe slati i u Irsku. Iako će na put tek 7. studenog dosad je dogovorila već pet razgovora za posao u prvom tjednu dolaska, a jedan razgovor za posao u struci obavila je preko skypea. 

- Danas je postalo dosta popularno iseljavanje iz Hrvatske u inozemstvo. Umjesto da se takve ljude krivi što nisu ostali 'boriti se za svoju državu', smatram da je potrebna empatija i razumijevanje. Ne mislim da je mnogo ljudi napustilo Hrvatsku jer su to stvarno željeli ili iz nekog hira, mislim da je ljudima došla voda do grla i u tome vide spas i nadu", kaže Marina za Croexpress

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se