Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspavana i vraćena u kavez

Mlada vučica pobjegla iz nastambe u zagrebačkom ZOO-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebački Zoološki vrt stigao je par vukova, no još neprilagođena na novi prostor vučica je pobjegla iz nastambe, nakon aktiviranog sigurnosnog protokola u manje od pet minuta je izolirana i vraćena u nastambu, a ozlijeđenih nije bilo.

Mlada je ženka došla iz češkog Plzena, a mužjak iz njemačkog Berlina, priopćeno je u ponedjeljak iz Zoološkog vrta grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Uhićeni Splićanin imao je i dva vuka (ilustracija) Užas u Dalmaciji Uhićen Splićanin koji je držao 67 pasa i dva vuka: Doznajemo zašto zvijeri ne mogu natrag u prirodu Medvjedica Eta Stigla kao mladunče VIDEO Novi zagrebački dom za medvjedicu čija je mama uginula u naletu vlaka: "Obožava sočne cikle i kruške"

"Nakon prilagodbe u zasebnim nastambama u ponedjeljak ujutro pristupljeno je njihovu spajanju. Našavši se u nepoznatoj situaciji, u novom prostoru s nepoznatom jedinkom, ženka je pobjegla. Trenutno je aktiviran sigurnosni protokol kako se ne bi ugrozili posjetitelji", stoji u priopćenju.

Ističe se da su unutar pet minuta timaritelji i zoolozi vučicu izolirali, sigurno uspavali i vratili u nastambu. "Nitko od posjetitelja pritom nije bio ugrožen, a izuzetno je bitno da ni životinja nije ozlijeđena", dodaje se.

Iz ZOO-a je poručeno kako će se događaj dodatno preispitati i prema nalazima postrožiti sigurnosne protokole kako do sličnih incidenata u budućnosti ne bi moglo doći. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene