Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč velikoj konkurenciji

STRPLJIVA JE I IMA JASAN CILJ 'Znala sam da će to biti nešto veliko'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoj je talent pretvorila u posao. Nakon 6 godina obiteljskog obrta, mlada slikarica interijera Anita Genc odlučila je pokrenuti vlastitu tvrtku i oslikava zidove javnih i privatnih prostora različitim motivima i ilustracijama što svakom prostoru daje osobni pečat.

Anitu Genc slikovnice nikad nisu zanimale. Ono što je od malih nogu bilo šaranje po zidovima danas je njezin veliki talent i posao. 'Ja sam već u početku znala da će to biti nešto veliko, samo što sam bila vrlo strpljiva i htjela sam to polako staviti na noge', 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez uljepšavanja Nasmijala internet svojim golim fotografijama Slika nije dostupna 6 stvari Usisavanje se ne računa kao čišćenje tepiha!

Iako se slikanjem bavi posljednjih 6 godina, tek od prije nekoliko mjeseci obiteljski obrt pretvorila je u privatno poduzeće. Za nju su čuli izvan granica, a želja joj je proširiti se na inozemna tržišta.

'Cilj mi je naći najbolje ilustratore na svijetu koji će mi pomoći u stvaranju ideja. Zato što ja opet imam svoje zahtjeve, a želim i naučiti ljude', kaže Anita. 

Do sada je oslikavala zidove privatnih kuća, kafića, igraonica i bolnica. Zadaci kaže, nisu nerealni, a oni najluđi na kraju ispadnu i najbolji.

'Jedan prizor ulice, slikalo se u 3D-u i morala sam odmjeravati jako dugo i taj rad je trajao 600 sati. Koliko sam uspjela izbrojati'.

Talent slikanja naslijedila je iz obitelji. Konkurencija je velika, ali iako je na početku, kaže, ništa joj nije teško. 'Ne mogu reći da nema posla. Mogu reći da sam cijeli život na godišnjem odmoru, ali nemam nikad slobodnog vremena jer uvijek radim. I kad spavam radim', smije se Anita.

Uz malo poduzetničkog duha, nema sumnje da će ova mlada umjetnica uvesti likovnu umjetnost u svakodnevne prostore.

 

 


 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene