Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Igra 'Osvoji Hrvatsku'

Mlada Puljanka kreirala 'hrvatski monopoly'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dovoljno je baciti kockicu i krenuti plovnim putovima nautičara, polje po polje, u avanturu jedrenja, duž cijele obale upoznavajući pri tome posebnosti hrvatskog krajolika. I sve to u igri Osvoji Hrvatsku, koju je osmislila jedna mlada Puljanka.

O hrvatskoj obali uče kroz igru. Malom drvenom jedrilicom obišli su najpoznatije plovne puteve. 'To mi je jako lijepo, jer se upoznajem s otocima Jadrana, vjetrovima', kaže Jan.

Cilj je posjetiti što više od ukupno 122 mjesta. Oploviti otoke, posjetiti luke, nacionalne i parkove prirode. Istražiti podmorje, potonule brodice i avione, a na regatu se upuštaju samo najhrabriji. 'Cijeli taj proizvod je u biti stvaran s jasno razrađenom vizijom, strategijom nastupa na tržištu da stvarno stvorimo jedan pravi originalni hrvatski brend', kaže Sanja Vale Čupić.

>> Što se sve može iznajmiti za Božić?

Već sad se o igri govori kao o turističkom proizvodu. Posebna je i po tome što je u potpunosti proizvedena u Hrvatskoj. Korišteni su ekološki materijali, drvo i papir. 'Od same ideje do realizacije prošlo je gotovo godinu dana', kaže Sanja.

Projekt su podržali Ministarstvo turizma, grad i turistička zajednica. Primjerci su već osigurani za sve osnovne škole.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene