Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mlada medvjedica izgubila život na Ličkoj magistrali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trogodišnja mlada medvjedica, teška više od sto kilograma, sinoć je nedaleko od Plitvica doslovno iskočila pred automobil poljske obitelji koja se vozila prema moru. Medvjedica je na mjestu uginula, a u automobilu nitko nije ozlijeđen.

Prelazak preko ceste za mladu je medvjedicu, na žalost tragično završio. Iako je promet sada rjeđi starom cestom prema moru, sudbina je htjela da se nađe na putu poljskim turistima.

Pročitajte i ovo Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog" Zoran Milanović na Plitvicama predsjednik oštar Milanović: "Upozorenje Ustavnog suda je patvorina političkih olupina. Ono je za mene kao ova bukva"

Nadzornik Nacionalnog parka Plitivice, kaže kako nije uobičajno da divlje životinje tek tako izlaze na cestu. U 20 godina posla ovo je tek drugi put da je medvjed izašao na magistralu i stradao, tvrdi on.

Stanovnici okolnih sela često oko svojih kuća i vrtova nailaze na tragove divljih životinja. Neki već razmišljaju o postavljanju veće ograde.

Bez obzira što im divlje životinje ponekad stvaraju probleme, žao im je što će tri godine stara medvjedica završiti kao još jedan preparirani primjerak.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene