Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekad 10 minuta do Straduna

Mjesto Bosanka daleko od Dubrovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgradnja trafostanice Srđ, vrijedne stotinjak milijuna kuna, trebala bi riješiti dubrovačke energetske muke. Ipak, početak radova donio je i prve probleme. Bageri su prekinuli jedinu pješačku vezu mjesta Bosanka s Dubrovnikom.

Nekad su od Straduna bili udaljeni desetak minuta pješice, a danas im za sve treba automobil. Radovi na trafostanici prekinuli su jedinu pješačku vezu Bosanke i Dubrovnika.'To je jedini put bio prijašnim generacijama za komunikaciju sa gradom. Mi smo sad jednostavno odsječeni', kaže mještanin Bosanke Kristo Martinović.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Mještani Bosanke ističu kako nisu protiv radova, ali smatraju da je neozbiljno da ih nitko nije prethodno obavijestio. 'Niti su to, kad su već prekinuli te stepenice, nisu ih ni fizički ogradili, niti obavijest dali, ništa. Mene je strah i pomisliti, ne daj Bože, da je netko išao u grad pa uletio u provaliju od 20 metara', kaže mještanin Bosanke Zdravko Miloslavić.

Na Bosanki živi velik broj djece i mladih, koji su sada osuđeni na prijevoz autobusom. 'Autobus je više školski nego redovna linija. Tako da je on vezan iskljućivo za taj autobus. Ako je zakasnio mora pješka, a kuda', pita se Zdravko.

Iz HEP-a su najavili kako će kroz 10-tak dana napraviti montažne stepenice. Neki su ipak iskoristili ugašene bagere, i odlučili se spustiti stepenicama i prijeći kroz vikendom zatvoreno gradilište. Radovi na trafostanici mještanima su stigli i pred kućna vrata. Iako je HEP na oglasnoj ploči najavio radove, koji su trebali biti završeni 16. siječnja, dva tjedna poslije mjesto je još uvijek raskopano.

Mještani Bosanke već sada upozoravaju, radovi će se završiti, putovi će se popraviti, ali kažu, moraju se s HEP-om dogovoriti jer bi dalekovodi iz buduće trafostanice trebali prolaziti uz samo mjesto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene