Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozoravaju na piromane

Mještani Žrnovnice hvale vatrogasce: 'Doslovno su u vatru išli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas su helikopteri polijevali vodu nad Žrnovnicom, a vatrogasci dežurali i gasili. Otvoreni plamen velikog požara jučer je ugašen, ali dimila su se sva brda oko mjesta i postojala je opasnost da se požar iznova razgori.

Mještani zahvaljuju vatrogascima, i užasavaju se piromana koji, kako kažu, kao da prate vremensku prognozu i čekaju buru da potpale. Policija još nema saznanja o počinitelju.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Jučer gorjelo oko kuća, srećom kanaderi i vatrogasci ugasili su 150 hektara buktinje. 'Doslovno su u vatru išli', kaže jedan od mještana. Na predjelu Barbarići gdje je vatra zaustavljena doslovno pod prozorima još dolaze k sebi. Nad zvonikom Žrnovnice i danas helikopteri natapaju zadimljena užarena brda. Jučer su mnogi spominjali raketnu bazu koja je bila u okruženju.

'Znamo svi kako je bilo u Kninu pazimo i mi i vojska', istaknuo je Milan Barbarić, zapovjednik DVD-a Žrnovnica. U susjedstvu Splita, Žrnovnica, mjesto na vodi, zove se po rijeci. Ali okolna brda se zapale, a mještani ostanu u kotlini kao u zamci. Svi redom misle da je podmetnuto. Splitska policija kaže uzrok jest otvoreni plamen, ali počinitelja nemaju. Piroman se ne bi dobro proveo da ga dohvate oni kojima je vatra skoro progutala kuće.

Srećom bez žrtava is paljenih kuća. Ali Žrnovnica će strahovati od svake nove bure, jedina uzdanica su im vatrogasci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene