Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predmet graničnog spora

Mještani Šarengrada: Srbija protuzakonito devastira šarengradsku adu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani Šarengrada kod Iloka upozorili su da Srbija protuzakonito devastira šarengradsku adu.

Otok na lijevoj obali Dunava, veličine tisuću hektara prije Domovinskog rata pripadao je Hrvatskoj. Danas je predmet graničnog spora sa Srbijom. Spor se ne rješava, a u isto vrijeme Srbija eksploatira najveće mrijestilište divljeg šarana na Dunavu. U planu je i velika sječa šume. Hrvati na adu mogu doći samo turistički i uz prethodno odobrenje policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija ugroženo područje od 1200 km VIDEO Uzbuna od poplava kod susjeda: U Budimpešti se izlio Dunav Svijeće na Dunavu - 1 sjećanje na poginule Niz Dunav pušteno 700 lampiona: "Bila su to teška vremena, nitko nije znao hoće li ostati živ"

>> Dunavski val: Vukovarska ada dugo neće biti suha

'Gospoda iz Srbije non stop izlovljavaju, kad dođe proljeće oni tu dolaze i izlovljavaju, nose tu ribu odavde, mi samo gledamo', Darko Čuvardić, ribar iz Šarengrada.

'Mjesni odbor Šarengrad, u slučaju ostvarivanja takve ideje, znači sječe šume će uz potporu svojih udruge ribara i mještana putem čamaca blokirati plovni put Dunava', rekao je Pero Čorić, predsjednik Mjesnog odbora Šarengrad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene