Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crveni meteoalarm

Mještani Karlovca u strahu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteoalarm izdao je crveno upozorenje za karlovačko područje. Zbog obilne kiše koja pada već dva dana, mještani strahuju od poplava. Prošle godine imali su štete koje su procijenjene na stotine tisuća kuna. No naknada još nikome nije isplaćena.

Bez prestanka - i tako već dva dana. Kiša nemilosrdno pada u Karlovcu. Vreće s pijeskom Hrvoje već ima spremne, poučen iskustvom od prošle godine.

Pročitajte i ovo Poplava u Indiji Najavljeni novi odroni Bujična poplava usmrtila 14 osoba, 102 još se traže: Voda je srušila kuće i mostove, oštetila vojnu bazu i potopila aute Poplave u New Yorku Veliki problemi VIDEO Snažna kiša paralizirala New York, guvernerka poručila: "Oluja je opasna po život"

Štete od prošle godine još nisu sanirane. A već stiže nova prijetnja. Sve je uništeno i njegovoj susjedi Marini. 'Gospodin Milanović je obećao da će se nasip napraviti, no ništa se ne radi', kaže Marina.

Improvizirani nasip napravljen je prošle godine. No radovi još traju. Hrvatske vode prate cijelu situaciju. I poručuju kako za sad nema naznaka za poplave.

Odjeknulo je kao eksplozija, a onda je krenula voda: 'To je gore od tsunamija'

'Prognoze jesu za veće količine oborina, ali ovisi sve o tome koliko će se prognoze ostvariti, u kojem vremenu, intenzitetu ovisit će stanje u koritima rijeka', kaže Biljana Željeznjak iz Hrvatskih voda.

Sve snage su u stanju pripravnosti. 'Za sada se to direktno još nije odrazilo na porast vodostaja, jer treba još dosta iz Like i Gorskog Kotara da se Korana i Kupa napune', rekao je Martin Barić iz karlovačkog DUZS-a: Dok sve službe pomno prate situaciju, svi pogledi uprti su u nebo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene