Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE MOŽE BITI BOLJI

Mještani ne zamjeraju župniku zbog skupog mercedesa: "Neka ima čovjek. Radi, živi ko i mi svi"

Skupocjeni automobil seoskog župnika (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Skupocjeni automobil seoskog župnika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Skupocjeni automobil seoskog župnika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Skupocjeni automobil seoskog župnika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Skupocjeni automobil seoskog župnika (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Skupocjeni automobil seoskog župnika (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Skupocjeni automobil seoskog župnika (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Skupocjeni automobil seoskog župnika (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Skupocjeni automobil seoskog župnika (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Dok pola Slavonije živi na minimalcu, a police socijalnih trgovina brže se prazne nego što se mogu napuniti, Andrija Vrbanić, svećenik iz Ivanovca pokraj Osijeka, počastio se automobilom vrijednim gotovo 300 tisuća kuna. Za taj novac osoba na minimalcu, a takvih je najviše u Slavoniji, mora raditi 10 godina. No mještani Ivanovca ne vide ništa loše u župnikovu luksuznom vozilu.

U Ivanovcu, selu u okolici Osijeka, živi oko tisuću i pol stanovnika. S oronulog crkvenog tornja zvoni podne. Skupocjeni župnikov automobil mještanima ne bode oči.

Pročitajte i ovo Ilustracija Angažirana policija Vandali ukrali Isusa s križa i ostavili samo njegove ruke: "Žalosno je to..." Ilustracija Uključio se i DORH Mladić prijetio smrću župniku pa iznudio hrpu novca, dva automobila i vikendicu na moru

I u Ivanovcu se, kao i u mnogim slavonskim selima, teško živi. Vozni park mještana to najbolje oslikava.

Rudolfu Felji iz Ivanovca nije krivo što župnik ima bolji mercedes od njega. "Neka ima čovjek. Radi, živi ko i mi svi. Nikome nije ukrao ništa. Sve je pomagao, dao je ljudima milijun socijalne pomoći i svega, a oni ga blate. To je sramota", kaže Felja.

Slično govori i Iva Milas. "Bože moj, da nije zaradio, ne bi ga ni kupio", kaže ova mještanka kojoj ne smeta što župnik vozi skupi auto. "Ne, Bože sačuvaj, što bi mi smetalo", kaže Milas.

O svećeniku Andriji Vrbaniću župljani imaju samo riječi hvale. "Kao čovjek, kao svećenik, mogu reći samo sve najbolje o njemu. A ne idem u crkvu svake nedjelje i ne ližem oltare", kaže Zvonko Vujnović.

I Iva Milas kaže da župnik Vrbanić ne može biti bolji. "Uvijek je bio i sad ostao. Eto, i nek' živi, nek' mu da Bog zdravlja, 100 godina nek' živi", kaže Milas.

Uz dobre automobile župnik uživa i dobroj pjesmi. Član je muške pjevačke skupine Baje. Inače, baja u Slavoniji označava frajera ili glavnog momka u selu. Nekada s najboljim traktorom, a danas valjda s najboljim automobilom.

Gledajući iz Slavonije tako daleka izgleda gesta pape Franje koji se prije mjesec dana odrekao darovanog automobila u korist siromaha.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene