Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasni odorni

Mještani Bruške zbog odrona strahuju za živote

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opasni odroni na splitskom i šibenskom području unijeli su strah i među mještane benkovačkog sela Bruška. Nekoliko masivnih stijena desetljećima prijeti kućama, a nakon kišnog početka godine boje se kako je samo pitanje trenutka kada će kliznuti s brda.

Preplašeni mještani traže pomoć lokalnih vlasti. Velike kamene stijene nakon obilnih padalina zaprijetile su mjestu Bruška. Anti Zriliću je kuća već jednom uništena u ratu. Tek što ju je obnovio mogao bi je ponovno izgubiti. 'Kako me ne bi bilo strah? Ako se pokrenu', rekao je Zrilić. Te gromade selu prijete već desetljećima. Erozija je s vremenom pogoršala stanje. Mještani su opasnosti postali svjesni tek nakon što su vidjeli opasne odrone u Radeljacima i na Jadranskoj magistrali kraj Makarske. Obilne padaline učinile su svoje i pitanje je trenutka kada će se ove stijene pokrenuti. Mještani Bruške nemaju snage, a ni novca za unajmljivanje skupih radnih strojeva za njihovo uklanjanje. Potrebna im je pomoć.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin nenajavljeni posjet VIDEO Putin iznenada posjetio selo svoje obitelji: Pogledajte kako je to izgledalo i što ga je iznenadilo Krao kamenje s plaže Lampianu strogo zabranjeno Francuz s plaže uzeo 41 kilogram kamenja: To će ga skupo stajati

Za održavanje terena odgovoran je vlasnik, u ovom slučaju Hrvatske šume. Grad Benkovac spreman je uključiti se u sanaciju. 'Nadamo se da će se brzo reagirati i onda ćemo znati je li potrebno micati kamenje ili osigurati. Struka će reći svoje', rekao je Mirko Erstić dogradonačelnik Grada Benkovca. Mještanima samo ostaje nada da će institucije biti brze. Ponovno napuštanje doma ne bi mogli podnijeti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene