Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spora realizacija

VIDEO I dalje propadaju - Zar ih zaista nitko ne želi?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Titova rezidencija u Kumrovcu, Goli otok, vile po Jadranu... Mjeseci su prošli otkad je država najavila da će staviti u funkciju brojne zapuštene i devastirane nekretnine koje stvaraju samo trošak, no realizacija i ovog ambicioznog Vladinog projekta ide prilično sporo. Unatoč tome već se kuju planovi za dobru zaradu od državne imovine u idućoj godini.

Vile koje propadaju, stanove, vojarne - državnu imovinu čini se nitko ne želi. Vladine privatizacije i natječaji uglavnom su bili neuspješni. 'Mi nismo na nekom velikom tržištu gdje ima prevelikog interesa, najnormalnija je stvar da ako ne rasprodajete da se neki natječaji ponavljaju', kaže Mladen Pejnović, ravnatelj DUDDI-ja.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Prema RIA-i Ako joj se zaplijeni imovina, uzvratit će istom mjerom: Rusija na raspolaganju ima 288 milijardi dolara imovine! Vladimir Putin Povod nije jasan Putinov misteriozni zahtjev: Osigurao sredstva i naredio da krene potraga

Ponovit će se natječaj i za Titovu rezidenciju u Kumrovcu - jednu od 100 državnih nekretnina za koje je najavljeno da će na tržište. No za sada su raspisana samo 2 natječaja, u pripremi ih je 10.

Uspješnija je država u iznajmljivanju poslovnih prostora - ponudila ih je 193, te stanova - njih 34. Projekt ide dalje. 'Ponovno sad se vraćamo u Zagreb, i nakon toga ide Dalmacija, odnosno Istra i Kvarner gdje također imamo stanova za ponuditi, dat ćemo ih pod jednakim uvjetima kako je to bilo u Zagrebu i Osijeku', kaže Alen Čičak iz DUDDI-jevog sektora za nekretnine.

Hrvatska - turistički raj!? Stigle prve ponude. Evo što najviše privlači kupce!

To je 15 kuna za četvorni metar. A ukupan plan za 2015. je ambiciozan - zaraditi na državnoj imovini 3 milijarde kuna. Projekt Kupari kod Dubrovnika je prioritet, kao i prodaja vila po Jadranu unutar projekta 100. U natječaj bi trebalo i 6 bivših vojarni. Nastavit će se privatizacija državnih hotela i tvrtki.

'Nadam se da ćemo i u slijedećoj godini izbjeći bilo kakav dojam rasprodaje što je izuzetno važno za prihvaćanje cijelog procesa od naše javnosti i pri tome mogu reći da prodaje ispod procijenjenih vrijednosti neće biti', dodaje Pejnović.

Dok se vlada trudi ostaviti dojam na javnost, investitori zemlju zaobilaze, a golema državna imovina i dalje propada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene