Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme je za godišnji

KRENULI STE NA GODIŠNJI ODMOR? Ovo vam možda olakša tijek putovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme je ljetnih godišnjih odmora i mnogi od nas na put će krenuti automobilom. Putovanja do odredišta ponekad traju satima, stoga bi bilo korisno pročitati savjete za vozače prije odlaska na odmor.

Bila da sunce prži, ili kiša namače kolnik i čini ga skliskim, važno je koncentrirati se na vožnju kako bi odmor koji je pred vama proveli što uspješnije.

Pročitajte i ovo Haker za računalima Nedostupni korisnicima Hakeri napali servere Hrvatskog autokluba! "Radimo na suzbijanju napada, sve ćemo prijaviti policiji" Zvjezdana Horvat Problemi u prometu Vozači oprez! Kraj produženog vikenda donosi gužve i kolone: Posebno upozorenje upućeno motociklistima

Vozači uvijek trebaju vožnju prilagođavati uvjetima na cestama. 'Vrlo visoke temperature i gužve na autocestama također su izvanredni uvjeti za vožnju, jer je mnogi vrlo loše podnose.

Važno je na putovanje kretati odmoran i s dovoljno tekućine (vode ili negaziranih sokova). Prometne nesreće koje su se tijekom proteklih godina događale na našim prometnicama uglavnom su posljedica umora ili neprilagođene brzine u uvjetima pojačanog prometa i gužvi', napominju u HAK-u.

Ako ne želite neugodna iznenađenja nakon što izađete iz vozila, pazite na klimu! 'Ukoliko se vozimo u klimatiziranom vozilu, temperatura u vozilu ne bi smjela biti preniska u odnosu na vanjsku temperaturu', savjetuje HAK.

Jadranska magistrala je najopasnija cesta u Hrvatskoj!

Važno je informirati se o protočnosti prometa na dionicama cesta kojima se namjerava kretati. U tu svrhu Hrvatski autoklub napravio je godišnji Prometni kalendar, a uoči svakog vikenda objavljuje se Prometna prognoza koja se može pročitati na našim stranicama.

I ovo ljeto bit će radova na cestama, a što se tiče brzih prometnica, evo na što valja sljedećih mjeseci obratiti pozornost.

- Najčešće gužve koje se žele izbjeći su oko Zagreba, naplatne postaje Lučko na A1 u smjeru mora u vrijeme najudarnijih vikenda krajem srpnja i početkom kolovoza.

- Alternativne rute koje se najčešće koriste su državna cesta 1 koja vodi od Zagreba prema Karlovcu, kao i njezin nastavak od Karlovca prema Splitu. Vozači koji idu iz smjera Slavonije često koriste sljedeće dionice: čvor Popovača (A3)-Sisak (DC36)-Pokupsko-Pisarovina-Karlovac ili čvor Popovača (A3)-Sisak (DC36)-Petrinja (DC30)-Glina (DC37)-Gvozd (DC6)-Vojnić-Krnjak (DC1).

- Zbog radova na zagrebačkoj obilaznici (A3) kod čvora Jankomir, ali i na autocesti A4 Zagreb-Goričan zbog radova na dionici kod čvora Sveta Helena, mogu se očekivati gužve i zastoji.

Sretan put na zasluženi odmor želi vam redakcija Dnevnik.hr!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene