Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna osuda

Mitropolit Porfirije: Šešeljevi postupci su izvan životnog konteksta i nemaju potporu Srba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko pogoršanja odnosa između Hrvatske i Srbije, koje sad već svakodnevno uzrokuje srbijanski radikal i haški optuženik za ratne zločine Vojislav Šešelj, oglasio se i mitropolit zagrebačko-ljubljanski, Porfirije.

Mitropolit Porfirije istaknuo je u priopćenju za javnost, koje prenosimo u cijelosti, kako Šešeljevi postupci "nemaju podršku srbijanskog naroda i društva". Vlade Hrvatske i Srbije pozvao je na suradnju i dijalog te je isto tako katoličkim i pravoslavnim vjernicima čestitao nadolazeći Uskrs.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci

"Aktuelno pominjanje tenkova, pretnje, ratno huškanje, paljenje državne zastave, su nehrišćanski i anticivilizacijski čin koji je, svedoci smo, već naneo štetu odosima dveju država, Srbije i Hrvatske. Ipak, lično smatram i na to skrećem pažnju, da se radi o postupcima, u čiju vjerodostojnost najmanje veruju sami izvođači performansa. Pri tom, kao duhovni pastir ističem, krajnje je neodgovorno kako od samih izvođača, tako i od nekih medija što porukama truju mlade generacije i produbljuju njihove traume i traume njihovih roditelja. Ovakvi postupci su potpuno van životnog konteksta i nemaju podršku srpskog naroda i društva.

VIDEO Šešelj ovog puta provocira predsjednicu Hrvatske

Tragična je činjenica da su pratnje upućene u vreme smirenja i praštanja, u vreme Vaskršnjeg posta. Zasigurno ovakve pretnje najveće uznemirenje izazivaju kod pravoslavnih vernika koji žive u Hrvatskoj, a koji zbog tih ili sličnih postupaka i izjava mogu pretrpeti najveću štetu.

Smatram da odgovorne ličnosti u vladama Srbije i Hrvatske, radi dobra dva naroda treba da nastave putem mira, saradnje i usaglašavanja interesa naroda i država. U to ime, katolicima i pravoslavnima želim da u radosti i svakom dobru dočekaju praznik najveće ljubavi, praznik Vaskrsenja, jednog i zajedničkog Spasitelja, Gospoda Isusa Hrista."

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene