Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mitropolit Pavlović predvodio arhijerejsku uskrsnu liturgiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Uskrs, koji danas slave i katolički i pravoslavni vjernici, svečanu arhijerejsku uskrsnu liturgiju u hramu svetog Preobraženja predvodio je mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cijele Italije Jovan Pavlović.

Uz njega, svečanu liturgiju slavili su svećenici Srpske pravoslavne općine u Zagrebu, a mitropolit Jovan vjernicima je čestitao Uskrs tradicionalnim pozdravom "Hristos vaskrse".

Pročitajte i ovo Papa Franjo Urbi et orbi Papa na Uskrs poslao poruku zapadnom Balkanu: "Posebno mi je u mislima" Andrej Plenković Stigao odgovor Plenković: "Milanović je potpuno irelevantan"

U svim crkvama Srpske pravoslavne crkve čita se danas poruka patrijarha Pavla.

Patrijarh uz ostalo u poruci za ovogodišnji Uskrs ističe da kršćani žive u vremenu i prostoru kada sve vrijednosti mjere prema Kristu te poručuje vjernicima da ne odbacuju i ne preziru ovaj svijet i život. 

Na žalost, dodaje patrijarh Pavle, svjedoci smo velikoga grijeha koji se svakodnevno čini u svijetu. 

Već od samog začeća nevino dijete u utrobi majke strepi za svoj život. Milijuni običnih ljudi žrtve su neimaštine i gladi dok manji broj živi u neograničenoj raskoši i tjelesnim zadovoljstvima. Mnogi narodi mukom i krvlju stečenu slobodu
brane od nasilja globalističkog sustava. 

U ime lažne slobode i demokracije nameću se gotova rješenja unaprijed spakirana.

"Svjedoci smo najnovije drame, opet drame nas pravoslavnih Srba, na Kosovu i Metohiji. Ne malo nevolja ima naš narod u BiH, Hrvatskoj i na žalost u Crnoj Gori", poručuje patrijarh Pavle. Naglasio je da SPC posebnu pažnju posvećuje stanju na Kosovu za koje on kaže da prolazi Golgotu i Veliki Petak.

Vjernicima je poručio uz današnji blagdan da svjedoče Krista
pobjednika smrti, grijeha i svake nepravde. Slaveći uskrsnuće Kristovo sa svim kršćanima svijeta na današnji dan se radujemo i veselimo sa svima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene